İstanbul Akdağmadeni Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen 6. Geleneksel Arabaşı Programı, Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın’ın katılımıyla İstanbul Esenyurt Belediyesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İstanbul’da yaşayan Akdağmadenili hemşehrilerin yoğun ilgi gösterdiği program, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri oldu.

Memleketinden uzakta yaşayan Akdağmadenililerin adeta birer gönül elçisi olduğu programda, sıcak ve samimi bir atmosfer hâkimdi. Hemşehrilerin kaynaşmasına vesile olan gecede, geleneksel Arabaşı ikramı eşliğinde hasretler giderildi.
Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın, Akdağmadeni Belediyesi olarak ilçede hayata geçirilen ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Hemşehrilerin talep ve önerilerini de dinleyen Başkan Yalçın, İstanbul’da gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Yalçın, konuşmasında, programın düzenlenmesinde emeği geçen İstanbul Akdağmadeni Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Alparslan Özbölük ve yönetimine teşekkür ederek, memleket sevgisini şu sözlerle ifade eden ilçenin kıymetli evladı Av. Satılmış Şahin’e de özel olarak teşekkür etti:
“Duysam ki uzayda dört Akdağlı muhabbet ediyor, merdiven dayar yanlarına giderim.”
Soğuk ve yağmurlu bir pazar gününde, yoğun trafiğe rağmen programa katılım sağlayan tüm hemşehrilere şükranlarını sunan Başkan Yalçın, konuşmasını “Allah birliğimizi daim, muhabbetimizi kaim eylesin” temennisiyle tamamladı. Gecenin sonunda katılımcılar, hem memleket havası soludu hem de Akdağmadeni’ne olan gönül bağlarını bir kez daha pekiştirdi.