enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
45,2459
EURO
53,3084
ALTIN
6.851,18
BIST
15.040,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C
Pazar Yağmurlu
18°C

 İl dışına gitmeye son: Yozgat’ta yeni uygulama

 İl dışına gitmeye son: Yozgat’ta yeni uygulama

 Yozgat Şehir Hastanesi, ilde bir ilke daha imza atarak Endoskopi Ünitesinde anestezi eşliğinde – yani hastalar uyutularak – endoskopi ve kolonoskopi işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. Bu yeni uygulama, hem fiziksel hem de psikolojik açıdan hastalara büyük kolaylık sağlıyor.

Hastanenin Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, yapılan uygulamanın 3. basamak sağlık hizmetlerine eklenen önemli bir yenilik olduğunu vurgulayarak, “Hastalarımıza fayda sağlayacak her yeni adım bizim için büyük bir mutluluk. Artık Endoskopi Ünitemizde, hastalarımızı anestezi eşliğinde uyutarak endoskopi ve kolonoskopi işlemleri gerçekleştiriyoruz. Bu yöntem güvenli olup herhangi bir risk taşımamaktadır. Özellikle hastalarda oluşabilecek endişe, korku ve huzursuzluğu ortadan kaldırmak adına önemli bir konfor sunmaktadır. Alanında uzman hekimlerimiz ve deneyimli ekibimizle yürütülecek bu uygulama, hastaların il dışına gitme ihtiyacını da ortadan kaldıracaktır.” dedi.

Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Uz. Dr. Melek Soykan da yapılan işlemin önemine değinerek, “Anestezi altında gerçekleştirilen endoskopi ve kolonoskopi, hem fiziksel hem de psikolojik konfor açısından hastalarımıza büyük avantaj sağlıyor. İşlem sonrası hasta kısa sürede uyanmakta ve herhangi bir sorun görülmemesi halinde aynı gün taburcu edilmektedir. Ayrıca kalp, tansiyon ve akciğer hastalarında da güvenle uygulanabilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Dr. Soykan, mide ve bağırsak hastalıklarının erken tanısında endoskopi ve kolonoskopi yöntemlerinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Başhekim Kozan, Endoskopi Ünitesinde haftanın üç günü anestezi uzmanlarının desteğiyle tam uyutma yöntemiyle işlemlerin sürdürüleceğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.