enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
47,0373
EURO
53,6540
ALTIN
6.096,43
BIST
14.047,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Parçalı Bulutlu
25°C
Yozgat
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C

Dr. Yıldız: “Bir ünite kan, 3 can demektir”

Dr. Yıldız: “Bir ünite kan, 3 can demektir”

Türk Kızılay Yozgat Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Tuba Aksan Yıldız, kan bağışının hayati önemine dikkat çekerek, “Bir ünite kan, üç insanın hayatına umut oluyor” dedi.

Kızılay Yozgat Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Tuba Aksan Yıldız, yaptığı açıklamada; yaz aylarında azalan kan bağışlarına rağmen hastanelerdeki kan ihtiyacının her gün devam ettiğini belirterek, tüm vatandaşları düzenli kan bağışına davet etti.

Türkiye genelinde günlük ortalama 14 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Dr. Yıldız, bu ihtiyacın yalnızca gönüllü ve düzenli kan bağışçıları sayesinde karşılanabildiğini söyledi. Kanın yapay olarak üretilemediğine dikkat çeken Yıldız, tek kaynağın sağlıklı bireylerin gönüllü bağışları olduğunu belirterek, her bağışın hayat kurtaran bir değer taşıdığını dile getirdi.

“YOZGAT HALKI HER ZAMAN DESTEĞİNİ GÖSTERİYOR”

Yozgat halkının kan bağışı konusunda duyarlı bir şehir olduğunu ifade eden Dr. Tuba Aksan Yıldız, vatandaşların düzenlenen kampanyalara her zaman büyük destek verdiğini vurguladı.

Yıldız, “Yozgatlı hemşehrilerimiz bugüne kadar olduğu gibi bugün de ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor. Kan bağışı kampanyalarımıza gösterdikleri ilgi ve destek sayesinde birçok hastamızın tedavisine umut oluyorlar. Bu duyarlılık için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

15 TEMMUZ’DA KAN BAĞIŞI DAVETİ

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla özel bir kan bağışı organizasyonu düzenleneceğini açıklayan Dr. Yıldız, tüm vatandaşları bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet etti.

15 Temmuz Salı günü Yozgat Postanesi önünde konuşlandırılacak olan Türk Kızılay Kan Bağışı Aracı’nın 14.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet vereceğini belirten Yıldız, sağlığı elveren herkesi kan bağışında bulunmaya çağırdı.

“BİR ÜNİTE KAN, ÜÇ HAYATA UMUT OLUYOR”

Kan bağışının yalnızca birkaç dakikalık bir işlem olmasına rağmen, birçok insanın yaşamına dokunduğunu vurgulayan Dr. Tuba Aksan Yıldız, bir ünite kanın bileşenlerine ayrılarak üç farklı hastanın tedavisinde kullanılabildiğini belirtti.

Kızılay’ın yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında yapılan her kan bağışının doğaya da katkı sunduğunu belirten Yıldız, “Bağışlanan her bir ünite kan sayesinde üç hastaya umut olunurken, aynı zamanda üç fidan da doğaya kazandırılıyor. Böylece vatandaşlarımız hem insan hayatına hem de çevreye katkı sağlamış oluyor.” ifadelerini kullandı.

“BİR BAĞIŞ, SAYISIZ UMUT”

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde gerçekleştirilecek kan bağışı kampanyasının hem milli dayanışmanın hem de toplumsal yardımlaşmanın bir örneği olduğunu kaydeden Yıldız, tüm Yozgat halkını bu anlamlı iyilik hareketine ortak olmaya davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.