enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,7297
EURO
50,3021
ALTIN
5.964,87
BIST
11.286,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Parçalı Bulutlu
3°C
Yozgat
3°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
6°C
Cuma Çok Bulutlu
7°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C

Dev Türk Bayrağı 30 Ağustos’a hazırlanıyor

Dev Türk Bayrağı 30 Ağustos’a hazırlanıyor

Yozgat’ta şehrin simgelerinden biri haline gelen ve uydu fotoğraflarında dahi görülebilen dev Türk bayrağı, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde yeniden boyanıyor. Tepenin yamacına karo taşlarıyla işlenerek yapılan 1400 metrekarelik bayrak, renginin zamanla solması nedeniyle Yozgat Belediyesi, Bayern Yozgat Dernekler Birliği ve Ülkü Ocakları iş birliğiyle eski canlılığına kavuşturuluyor.

ŞEHRİN HER NOKTASINDAN GÖRÜLÜYOR

Türkiye haritası formunda işlenen ve Yozgat’ın her bölgesinden görülebilen dev bayrak, kentin en önemli simgelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Boyama çalışmalarının 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına yetiştirilmesi hedefleniyor.

OSMAN KARACA: “YOZGAT’IN EN GÜZEL SÜSÜ”

Yozgatlı araştırmacı-yazar Osman Karaca, daha önce 2017 ve 2020 yıllarında gönüllü olarak bayrağı boyadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Bin 400 metrekarelik dev bayrak, Yozgat’ın en güzel süsü. Türkiye’de benzeri olmayan bir eser. Bu bayrağı sürekli canlı ve renkli tutmamız gerekiyor. Çünkü bu bayrak hem Yozgat’a hem de ülkemize gurur veriyor.”

ALMANYA’DAN YOZGAT’A DESTEK

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan Bayern Yozgat Dernekler Birliği Başkanı Levent Gülten de çalışmalara destek için memleketine geldi. Dernek olarak amaçlarının hemşehrileri bir araya getirmek olduğunu belirten Gülten, şöyle konuştu: “Yozgatlı olduğumuz için bu tür faaliyetlere sahip çıkmak istedik. Osman hocamız bayrağın renginin solduğunu söyleyince hemen hazırlıklara başladık. Belediye Başkanımız Kazım Aslan bizlere destek verdi. Bizim için en önemli şey, hem gurbetten gelen hemşehrilerimizle hem de burada yaşayanlarla el ele verip bu güzel çalışmayı gerçekleştirmekti. Bugün bunu başardığımızı düşünüyorum.”

Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Akgül’de Yozgat’ın simgesi haline gelen Çamlık Yıldız Tepesi’ndeki Türk Bayrağını yeniden boyamak, ona hak ettiği ihtişamı kazandırmak için MHP İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, Ocak Yöneticileri ve gençlerle bir araya geldiklerini belirtti.

Bayrak; bu milletin namusudur, şerefidir, bağımsızlığının sembolüdür. Üzerinde rengini, bu vatan uğruna canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin kanından alır. Bizler de Ülkü Ocakları olarak, her şartta ve her yerde ay yıldızlı al bayrağımıza sahip çıkmayı bir şeref bildik, bir görev edindik. Allah’ın izniyle, bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek, bu millet diz çökmeyecek. Ne mutlu Türk’üm diyene.”ifadelerini kullandı.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Aslan ise bayrağın şehrin sembollerinden biri olduğunu vurgulayarak şu açıklamada bulundu: “Zamanla solan renkleriyle bizi üzen bu bayrağımızı yeniden canlandırmak için buradayız. El birliğiyle çok kısa sürede bayrağımızı gerçek renklerine kavuşturacağız. Bu bayrak Yozgat’ın sembolü olarak varlığını sürdürecek. Dünya durdukça, Yozgat durdukça buradan mesajını vermeye devam edecek.”

30 AĞUSTOS’A HAZIR OLACAK

Çalışmaların kısa sürede tamamlanması ve dev bayrağın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında tüm ihtişamıyla dalgalanması planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.