enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
50,1572
EURO
56,1178
ALTIN
6.522,87
BIST
11.333,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
7°C
Yozgat
7°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Çok Bulutlu
6°C
Cumartesi Az Bulutlu
5°C
Pazar Az Bulutlu
1°C
Pazartesi Az Bulutlu
3°C

Borç yapılandırmasında yeni dönem sinyali

Borç yapılandırmasında yeni dönem sinyali

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borç yapılandırması bekleyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Yapılandırma için 705 bin kişinin toplam 531,1 milyar liralık borçla başvurduğunu açıklayan Şimşek, vergi ve borç aflarına karşı olduğunu belirtirken faiz konusunda daha radikal bir yaklaşımın gündeme gelebileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM’de gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Borç yapılandırmasına ilişkin taleplerin hem Cumhur İttifakı’ndan hem de muhalefetten geldiğini belirten Şimşek, mevcut uygulamanın koşullarında yeni bir değerlendirme yapılabileceğinin sinyalini verdi.

705 BİN KİŞİDEN 531,1 MİLYAR LİRALIK BAŞVURU

Yapılandırma sürecine ilişkin rakamları paylaşan Şimşek, 705 bin kişinin toplam 531,1 milyar liralık borcu için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Yapılandırma kapsamında faiz oranının yüzde 39’a indirildiğini belirten Şimşek, bugüne kadar 31,6 milyar lira tahsilat gerçekleştirildiğini bildirdi.

“AFLARI DOĞRU BULMUYORUM”

Borç yapılandırması taleplerine ilişkin değerlendirmesinde vergi ve borç aflarına karşı olduğunu vurgulayan Şimşek, mevcut uygulamadaki teminat şartlarına da değindi.

Teminat konusunda önemli kolaylıklar sağlandığını belirten Şimşek, 10 milyon liraya kadar olan borçlarda teminat aranmadığını, 72 aya kadar taksitlendirme imkânının bulunduğunu ifade etti. Şimşek, yapılandırma sürecinde geriye faiz konusunun kaldığına dikkat çekti.

FAİZ KONUSUNDA RADİKAL ADIM GÜNDEMDE

Yapılandırma uygulamasında 72 aylık vadenin etkin şekilde uygulanması gerektiğini dile getiren Şimşek, faiz konusunda daha kapsamlı bir düzenleme üzerinde çalışılabileceğini belirtti.

Şimşek, “72 ayı uygulamada irade koyalım, faiz konusunda radikal bir yaklaşım içine girelim, bu konuyu çalışacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Şimşek’in açıklamaları, borç yapılandırması bekleyen vatandaşlar ve işletmeler açısından yeni bir düzenleme ihtimalini gündeme getirirken, faiz ve vade koşullarında nasıl bir değişiklik yapılacağı merak konusu oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.