Bireysel sulama sistemine yüzde 50 hibe desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemleri yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemleri yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, yaptığı açıklamada, bireysel sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği verildiğini söyledi.
Özkaya,”Bakanlığımız tarafından kırsal alanda tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerinin yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır.”dedi.
Özkaya yatırım konularını şöyle sıraladı:
“a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,
d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,
e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,
f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması,
g) Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri,
ğ) Akıllı sulama sistemleri.”
Hibe desteği tutarı ve oranının gerçek ve tüzel kişiler için 1 Milyon TL’yi geçemeyeceğini kaydeden Özkaya, “Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler ve tüzel kişiler için 1.000.000.- TL’yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarı aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır. Hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarı üst limit niteliğindedir. Hibenin nihai tutarı fiili gerçekleşmeler sonucunda ortaya çıkar. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır. 1 Ocak – 28 Şubat tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından dosya halinde tek nüsha olarak elden İl Müdürlüğüne Teslim edilerek yapılır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Biriminden teknik destek ve bilgi alınabilir.”diye konuştu.