enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
ALTIN
4.076,20
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Yağmurlu
18°C
Yozgat
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C

Beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 4 kişiye hayat verecek

Yozgat’ta beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin bağışlanan organları 4 kişiye hayat verdi.

Beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 4 kişiye hayat verecek

 

Yozgat’ta beyin kanaması sonucu  beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin bağışlanan organları 4 kişiye hayat verdi.

Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle Yozgat Şehir Hastanesine kaldırılan Niyazi D., (53) beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Niyazi D.’nin karaciğer, sağ böbrek, dalak ve korneasını bağışladı. Ankara’dan gelen 8 kişilik ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyonla bağışlanan organları aldı. Karayolu ile Ankara’ya götürülen organlar 4 kişiye nakledilecek.

Yozgat İl Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Mehmet Duman, yaptığı açıklamada Niyazi D.’nin organlarının 4 kişiye umut olacağını söyledi. Duman,  “Yozgat Şehir Hastanesine taşındıktan sonra ilk kez beyin ölümü teşhisi konuldu. Yozgat Şehir Hastanesinde ilk, Yozgat’ta üçüncü kez beyin ölümü ile organ bağışı yapılarak, hayatlara hayat katılmış oldu. Beyin ölümü tanısı konulduktan sonra aile organ bağışında bulunmak istedi. Ailenin böyle karar alması gerçekten organ bekleyen hastalar için çok güzel bir karardı. Organ bağışının yaşı yoktur, 53 yaşında beyin ölümü gerçekleşen hastamız dört kişiye umut olmuş, hayat vermiş ve adını miras bırakmıştır. Sağlıklı olan her vatandaşın, gelecekte bir gün kendisi ya da bir yakını için organ gerekebileceğini göz önünde bulundurarak, organ bağışında bulunması ve farkındalığın artırılması önemlidir.Unutmayalım, bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.