enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,0674
EURO
48,5722
ALTIN
5.430,16
BIST
10.971,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
19°C
Yozgat
19°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
18°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C

Bekir Çaylak Yozgat’ın haftalık gündemini Kayseri TV1’e değerlendirdi

Yeniufuk Gazetesi Sahibi Bekir Çaylak, her hafta olduğu gibi bu haftada Yozgat’ın haftalık gündemini Kayseri TV1’in öğle kuşağı canlı haber yayına bağlanarak Haber Spikeri Süleyman Kaçmaz’a değerlendirdi.

Bekir Çaylak Yozgat’ın haftalık gündemini Kayseri TV1’e değerlendirdi

 

Yeniufuk Gazetesi Sahibi Bekir Çaylak, her hafta olduğu gibi bu haftada Yozgat’ın haftalık gündemini Kayseri TV1’in öğle kuşağı canlı haber yayına bağlanarak Haber Spikeri Süleyman Kaçmaz’a değerlendirdi.

Kaçmaz’ın haftaya ilişkin sorularını değerlendiren Yeniufuk Gazetesi Sahibi Bekir Çaylak, Yozgat’ın 2018 yılının başlarında en yoğun günlerinden birini AK Parti 6.Olağan Kongresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yaşadığını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ZİYARETİ YOZGAT AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİYDİ

Yozgat’ın gelişmekte olan iller arasında yer aldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat ziyaretinin bu bakımdan önemli olduğunu vurgulayan Bekir Çaylak, “Yozgat’ımızın en başında gelen sorunların başında, işsizlik, istihdam ve buna bağlı olarak göç sorunu baş göstermektedir. Cumhurbaşkanımızın ziyareti bu açıdan işsiz ve gençlerimize umut olmuştu. Hava muhalefeti nedeniyle Tokat’tan Yozgat’a kara yolu ile kongreye yaklaşık 3 saat gecikmeli katılan Erdoğan, Yozgatlılar tarafından coşkuyla karşılandı. Burada yaptığı konuşmada yol sorununu dile getirdi. Sorumlulardan gerekli hesabın sorulacağını dile getirdi. Bir önceki ziyaretinde Sorgun’daki veterinerlik fakültesine paralel olarak OSB’ye hayvancılık ihtisas alanın kurulmasının iyi olacağını söylemesi ve bu yönde bir çalışma yürütülmesi Yozgat açısından önem arz etmektedir. Yozgat’ın sorunlarına değinen Cumhurbaşkanımız istihdamın artırılmasına yönelik il dışındaki ve yurt dışındaki Yozgatlılara memleketlerine yatırım yapması çağrısında bulundu. Yapılan yatırımların şahsına yapılmış gibi kendisini de mutlu edeceğini ifade etti.”dedi.

KURAKLIK SORUNU YAZIN SU SIKINTISINA SEBEP OLABİLİR

Kuraklık sorununa da değinen Bekir Çaylak, “İl genelinde kuraklık sebebi ile özellikle bazı köylerde ciddi derecede su sıkıntısı sorunları baş göstermeye başladı. Dün bağışlayan kar yağışı biraz bölge insanımızı özellikle çiftçi kesimi umutlandırsa da yağışın istenilen derecede olmaması ilimiz ve köylerimiz için yaz döneminde büyük sıkıntılara davetiye çıkarabilir. Bu kapsamda Belediye Başkanı Sayın Kazım Arslan’ın su sorununa kalıcı çözüm olması açısından Çekerek İlçemizde bulunan Süreyya Bey Barajının düşünülebileceği buna yönelik bir çalışma yürütülebileceğini ifade etmesi ileriye dönük bir planlamanın yapılacağı işaretini vermişti. Diğer yandan siyaseten geçtiğimiz günlerde CHP il Kongresi yapıldı. 2 ay önce kurulan İYİ Partide önümüzdeki günlerde il kongresini yapmayı palnlıyor. Yozgat’ın haftalık gündemini kısaca özetlemeye çalıştım.”ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.