enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
46,0852
EURO
53,6324
ALTIN
6.611,29
BIST
13.768,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
23°C
Yozgat
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Bayram ikramiyesi için 5 Bin TL beklentisi

Bayram ikramiyesi için 5 Bin TL beklentisi

Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilecek bayram ikramiyesi, milyonlarca vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. İkramiye tutarı ve kapsamı, özellikle dar gelirli ailelerin bayram öncesi bütçe planlamasında belirleyici olacak.

Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre, bayram ikramiyesinin 5 bin TL seviyesinde olabileceği yönündeki beklenti kamuoyunda heyecan oluşturdu. Ancak ödeme miktarı kadar, kimlerin bu destekten yararlanacağı da merak ediliyor.

GENİŞ KAPSAMLI SOSYAL DESTEK

Bayram ikramiyesinden; yaşlılık ve malullük aylığı alan emekliler, dul ve yetim aylığı sahipleri, iş kazası nedeniyle gelir alanlar ile şehit yakınları ve gaziler yararlanabilecek. Ayrıca vazife malulleri ve güvenlik korucuları da ödeme kapsamında yer alacak.

Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara ise, hak sahipliği oranına göre (yüzde 50, yüzde 75 gibi) ödeme yapılacağı belirtildi.

HAK EDİŞ ŞARTI ÖNE ÇIKIYOR

İkramiyeden yararlanabilmek için, bayramın bulunduğu ayda sosyal güvenlik sistemi üzerinden maaş veya gelir alınması gerekiyor. Sistemde aktif hak sahipliği bulunmayan vatandaşların ise bu ödemeden faydalanamayacağı ifade ediliyor.

ÖDEMELER BAYRAM ÖNCESİ BEKLENİYOR

Ödemelerin Mayıs ayı ortasında hesaplara yatırılması planlanırken, ikramiyenin bayram öncesinde emeklilerin hesabına geçmesi hedefleniyor. Artan yaşam maliyetleri karşısında maaşların eridiğini belirten emekliler, ikramiye tutarının artırılarak en kısa sürede ödenmesini talep ediyor. Son kararın, önümüzdeki günlerde yapılması beklenen kabine toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.