Altınkaynak’tan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında yeni bir eğitim dönemine başlamanın heyecanını vurgulayan Altınkaynak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda, geleceğin ihtiyaçlarına uygun bir eğitim sistemi oluşturma çabasında olduklarını belirtti.
TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ İLE GELECEĞE HAZIRLIK
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Türkiye Yüzyılı’nda toplumsal değerleri gözeten, kalbi selim, aklıselim ve zevk-i selim sahibi bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, yeni dönemin bu hedefler doğrultusunda şekilleneceğini dile getirdi. 21. yüzyılın bilgi ekonomisinin ön plana çıktığı bir dönem olduğunu vurgulayan Altınkaynak, artık klasik ekonomi anlayışından uzaklaşıldığını ve bilginin en değerli sermaye haline geldiğini ifade etti.
BİLGİ EKONOMİSİNE UYGUN EĞİTİM ANLAYIŞI
Eğitim sistemlerinin temel hedefinin öğrencileri bilgiye erişim, bilgiyi analiz etme ve ekonomik değere dönüştürebilme yetkinlikleri ile donatmak olduğunu belirten Altınkaynak, bilgi ekonomisinin sadece teknik bilgi değil, bu bilgiyi toplumsal refah için kullanmayı da gerektirdiğini vurguladı. Altınkaynak, Bu kapsamda öğrencilerin yenilikçi düşünme, problem çözme ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların ön planda olduğunu söyledi.
TOPLUMSAL FAYDAYI ÖNCELEYEN EĞİTİM MODELİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bireysel başarı kadar toplumsal faydayı da önemseyen bir yaklaşımı benimsediğine dikkat çeken Altınkaynak, bu modelin ortak akıl ekosistemini temel aldığını ifade etti. Eğitimin sadece öğretmenler ve okullarla sınırlı kalmadığını, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla daha güçlü hale geleceğini belirtti. Bu yaklaşımla öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerini güçlendirebileceklerini dile getirdi.
2024-2028 STRATEJİK PLAN VE PAYDAŞLARIN KATKISI
Altınkaynak, 2024-2028 Stratejik Planı’nda veliler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve iş dünyasının eğitim süreçlerine aktif olarak dahil olmalarının önemsendiğini belirtti. Öğrencilerin topluma katkı sunma bilinciyle yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Altınkaynak, bu doğrultuda tüm paydaşların eğitime yapacakları katkıların öğrencilerin gelişiminde kilit rol oynayacağını ifade etti.
21. YÜZYIL BECERİLERİNE UYGUN EĞİTİM PROGRAMLARI
21. Yüzyılın getirdiği değişimlerin eğitimi de köklü bir dönüşüme zorunlu kıldığını ifade eden Altınkaynak, artık öğrencilere yalnızca akademik bilgi vermenin yeterli olmadığını belirtti. Eleştirel düşünme, yaratıcı problem çözme, dijital okuryazarlık, işbirliği ve iletişim becerilerinin de kazandırılması gerektiğini vurgulayan Altınkaynak, Eğitim programlarının bu becerilere göre yapılandırıldığını ve disiplinler arası bakış açısının da önemli olduğunun altını çizdi.
BÜYÜK BİR GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ
2024-2025 eğitim-öğretim yılında da büyük bir gayretle çalışacaklarını ifade eden Altınkaynak, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesilleri yetiştirmek için öğretmenlere, velilere ve tüm paydaşlara önemli görevler düştüğünü belirtti. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eden Altınkaynak, başarılarla dolu bir yıl diledi.