$ DOLAR → Alış: 32,17 / Satış: 32,30
€ EURO → Alış: 34,90 / Satış: 35,04

Şimşek: 29 Ekim, milli gayret ve azminin bir eseridir

Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının; milletin var oluş mücadelesinin en önemli kazanımı olduğunu belirterek, 29 Ekim’in milli gayret ve azminin bir eseri olduğunu söyledi.

Şimşek: 29 Ekim, milli gayret ve azminin bir eseridir
  • 27.10.2018

 

Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının; milletin var oluş mücadelesinin en önemli kazanımı olduğunu belirterek, 29 Ekim’in milli gayret ve azminin bir eseri olduğunu söyledi.

Baro Başkanı Mehmet Şimşek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Bugün; imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.” dedi.

TÜRK MİLLETİ ZALİMLERE KARŞI SESSİZ KALAN BİR MİLLET OLMAMIŞTIR

Türk milletinin tarih boyunca hiçbir zaman zulmeden zalimlere karşı sessiz kalmadığını vurgulayan
Şimşek, “ Cumhuriyet’in temelinde yatan olgu, Türk milletini, tüm kurum ve kurallarıyla çağdaş bir yönetime, hak ettiği bir yaşam düzeyine kavuşturmaktır.  Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış; onu, uygar dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Cumhuriyet ile çağdaş olmanın haklı onurunu tatmış; gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın gururuna erişmiştir. Türk milleti tarih boyunca hiçbir zaman zulmeden, zalimlere karşı sessiz  kalan bir millet olmamıştır. Türk Milleti, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek  onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya devam edecektir. Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir. 95 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferidir. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur vericidir. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.”diye konuştu.

CUMHURİYET  YENİDEN VAR OLUŞUMUZUN SEMBOLÜ OLMUŞTUR

Cumhuriyet’in Türk milletinin yeniden var oluşunun sembolü olduğunu kaydeden Şimşek, “​Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.Kurtuluş savaşı milletimizin var olma mücadelesi,  Cumhuriyet ise yeniden var oluşumuzun sembolü olmuştur.
Kuruluşunun  95. yıldönümünü kutladığımız bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi ,sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum .”ifadelerini kullandı.

ReklamReklam
19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Vali Özkan, Boğazlıyan’da vatandaşlarla bir araya geldi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Boğazlıyan İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet edip sorunlarını dinleyerek taleplerini aldı.
Vali Özkan: Bölgemize katkı sağlayan her türlü girişimi destekliyoruz
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat'a yatırım yapan ve istihdam sağlayan tüm iş insanlarına teşekkür ederek, bölgenin ekonomik büyümesine katkı...
Kabayel’den tasarruf kararı eleştirisi
Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel, hükümetin kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve israfın önlenmesi amacıyla açıkladığı tasarruf...
Arif Topal, İl Müdürlüğü Görevine Asaleten atandı
Adana/Karaisalı Eğlence köyünde doğan ve mesleki hayatında önemli başarılar elde eden Arif Topal, geçtiğimiz yılsonunda Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler...
Köse, Art& Arch Mimarlık Ofisi dualarla açıldı
Sahipliğini Yozgat’ın genç mimarlarından Fatma Nur Köse’nin yaptığı Köse, Art & Arch Mimarlık Ofisi, Kaytan Plaza’nın 3. Katında dualarla gerçekleşen...
Tasarruf ve Verimlilik Odaklı Yeni Dönem kamuda başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ile Kamu Kaynaklarının etkin ve daha tasarruflu kullanımı hedefleniyor.
SGK personeli sosyal etkinlikte buluştu
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bu özel etkinlikte SGK personelleri,...
Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde, 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Sedef, Meclis kürsüsünden Yozgat’ın taleplerini dile getirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, TBMM'de yaptığı konuşmada Yozgat’ın taleplerini meclis kürsüsünde dile getirdi.
Başhekim Demir, Hemşirelerin Günü’nü kutladı
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Ali Demir, beraberinde idari ekip ile birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası...
Başhekim Kozan: Hipertansiyon hastaları kilo kontrolü sağlamalı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan Hipertansiyon hastalarının düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolünü sağlamaları gerektiğini söyledi.
Yozgat’tan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Yozgat'lı ilk hacı adayı kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.
Merkez Ortaokulunda Anneler Günü etkinliği
Yozgat Merkez Ortaokulu tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği büyük beğeni topladı.
Akdemir’den, Halkbank kredi faiz oranlarının artırılmasına sert tepki
Yozgat Bakkalar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, Halkbank'ın kredi faiz oranlarında geriye dönük artış yapmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ