enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
48,8202
EURO
56,0237
ALTIN
6.793,64
BIST
13.213,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
20°C
Yozgat
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C

Yozgatlı gurbetçi Berlin’de milletvekili seçildi

Yozgatlı gurbetçi Berlin’de milletvekili seçildi

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesi nüfusuna kayıtlı Ender Atakul, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen eyalet parlamentosu seçimlerinde milletvekili seçildi. Die Linke’den aday olan Atakul, Spandau 2 seçim bölgesinde aldığı 2 bin 301 oyla dikkat çekti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 20 Eylül’de gerçekleştirilen Eyalet Parlamentosu seçimleri, Türkiye kökenli siyasetçilerin sonuçlarıyla da gündeme geldi. Seçimde Berlin Eyalet Parlamentosu’na Türkiye kökenli 10 siyasetçinin girdiği belirtilirken, bu isimler arasında Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesi nüfusuna kayıtlı Ender Atakul da yer aldı.

Die Linke’den aday olan Atakul, Spandau bölgesinden parti listesi üzerinden Berlin Eyalet Parlamentosu’na seçildi. Berlin’in resmi seçim sonuçlarında Atakul’un Spandau 2 seçim bölgesinde birinci oyda 2 bin 301 oy ve yüzde 16,6 oranına ulaştığı görülüyor.

Berlin seçim makamlarının açıkladığı seçilmişler listesinde de Ender Atakul’un Spandau’dan Die Linke milletvekili olarak yer aldığı görülüyor.

BAHADIN’DAN BERLİN’E

1989 yılında Berlin’de, göç geçmişine sahip işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ender Atakul, çocukluk ve gençlik dönemlerinde eğitim, konut ve çalışma hayatında karşılaştığı ayrımcılık deneyimlerinin siyasi çalışmalarında etkili olduğunu ifade ediyor.

2009 yılından bu yana Die Linke içerisinde çalışmalar yürüten Atakul, 2026 Berlin seçimleri öncesinde partisinin Spandau teşkilatında liste başı aday olarak gösterildi.

Atakul’un seçim çalışmaları kapsamında sosyal politikalar, eğitim, sağlık, konut ve ulaşım gibi başlıklar öne çıktı.

SPANDAU’DAN EYALET PARLAMENTOSU’NA

Seçimlerin ardından Die Linke’nin Spandau teşkilatından Atakul’un yanı sıra Tommi Wulfes’in de Berlin Eyalet Parlamentosu’na girdiği açıklandı.

Berlin seçimlerinde farklı partilerden Türkiye kökenli siyasetçilerin de parlamentoya girmesi, kentteki Türk toplumunun siyasi temsilini yeniden gündeme taşıdı.

Ender Atakul’un Berlin Eyalet Parlamentosu’na seçilmesi ise Yozgat ve özellikle Bahadın açısından ayrı bir önem taşıdı. Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu da hemşehrisi Atakul’u yayımladığı mesajla tebrik etti.

EROĞLU’NDAN TEBRİK

Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada Ender Atakul’u kutladı.

Eroğlu, “Berlin’den Bahadın’a güzel haber” ifadeleriyle başladığı mesajında, Berlin Eyalet Meclisi’ne milletvekili seçilen Bahadınlı Ender Atakul’u tebrik ederek, “Başarılarının barışa, dayanışmaya ve ortak geleceğe katkı sunmasını diliyorum. Yolunuz açık, başarınız daim olsun” ifadelerini kullandı. Bahadın nüfusuna kayıtlı Ender Atakul, yeni dönemde Berlin Eyalet Parlamentosu’nda görev yapacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.