Yerköy ilçesinde yaşanan olay, ilçede ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bir vatandaşın güvercinlerine, özel bir banka tarafından borç nedeniyle haciz işlemi uygulandı. Evde haczedilecek başka bir eşya bulunamayınca, vatandaşın özenle beslediği güvercinler tek tek kayıt altına alınıp haciz listesine eklendi.

Edinilen bilgilere göre haciz memurları, kümeste bulunan güvercinleri türlerine göre ayırarak değer belirledi. Dumanlı, beyaz, Arap ve deve tüylü olarak sınıflandırılan güvercinlere piyasa değerine göre fiyat biçildi.

Yapılan değerlendirmede;
Dumanlı güvercinlere yaklaşık 2.700 TL,
Deve tüylü güvercinlere ise 6.000 TL’ye kadar fiyat çıkarıldığı öğrenildi. Haciz işleminin ardından güvercinlerin satış listesine eklendiği, satışın icra dairesi tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.