enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,4152
EURO
52,0311
ALTIN
7.347,26
BIST
13.394,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Çok Bulutlu
6°C
Yozgat
6°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
8°C
Çarşamba Çok Bulutlu
7°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Yağmurlu
7°C

VİDEOLU HABER Ambulans rallisinde ekipler hünerlerini sergiledi

VİDEOLU HABER Ambulans rallisinde ekipler hünerlerini sergiledi

 Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında bu yıl da dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. Fuar alanında gerçekleştirilen ambulans rallisi, hem eğitim hem de farkındalık çalışması olarak büyük ilgi gördü. Etkinliğe 13 ekipten oluşan toplam 39 personel katıldı.

İki gün sürecek programın ilk gününde ekipler oluşturulan özel parkurda hız, koordinasyon ve doğru müdahale becerilerini sergiledi. Pediatrik, yetişkin ve travmalı vaka senaryolarının canlandırıldığı etkinlikte ekipler, hasta taşıma, ambulansa nakil ve güvenli sürüş gibi acil sağlık hizmetlerinin kritik aşamalarında performans gösterdi.

“RALLİ GİBİ GÖRÜNSE DE BU BİR EĞİTİM FAALİYETİDİR”

Yozgat İl Sağlık Müdürü Mehmet Akif Karaaslan’da yarışmayı izleyerek ekipleri tebrik etti. Karaarslan, yaptığı açıklamada acil sağlık hizmetlerinin yüksek stres altında yürütüldüğünü belirterek rallinin amacına dikkat çekti. Karaaslan, şu ifadeleri kullandı: “1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle Ambulans Rallisi adı altında bir etkinlik düzenledik. Her ne kadar ralli olarak görünse de aslında bu bir eğitim faaliyetidir. Ekiplerimizin ilk çağrı anından itibaren doğru ve hızlı müdahaleyi gerçekleştirebilmesi için hazırlanan parkurda uygulamalı eğitim veriyoruz.”

Karaaslan, 13 ekibin iki gün boyunca parkurda görev alacağını belirterek, etkinliğin hem stres yönetimi hem de bilgi ve motivasyon açısından büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Karaarslan, “Amacımız hız ile birlikte güvenliği de ön planda tutarak hem yaralıyı hem de ekibi riske atmadan doğru müdahaleyi gerçekleştirebilme kapasitesini artırmak. Bu vesileyle tüm acil sağlık çalışanlarımızın haftasını kutluyorum.”dedi. Yozgat’ta düzenlenen ambulans rallisi, acil sağlık ekiplerinin mesleki becerilerini geliştirmesi ve toplumda farkındalık oluşturması bakımından önemli bir etkinlik olarak değerlendirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.