Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret ederek, Oda Başkanı Taylan Alakoç ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Vali Özkan, toplantıda yaptığı konuşmada; “Yozgat’ın üretim gücünü birlikte artıracağız.”dedi.
Ziyarette, ilde yürütülen ticari ve sanayi faaliyetler, yatırım alanları ve kentin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projeler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Vali Mehmet Ali Özkan, Yozgat’ın ekonomik potansiyeline dikkat çekerek, üretim, istihdam ve yatırım alanlarında sağlanacak ilerlemenin ancak güçlü bir işbirliğiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

Kamu kurumları ile özel sektörün ortak hedefler doğrultusunda hareket etmesinin önemine vurgu yapan Vali Özkan,“Yozgat, sahip olduğu coğrafi konum, ulaşım imkanları ve insan kaynağıyla gelişmeye açık bir şehir. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için kurumlarımızla ve iş dünyamızla sürekli istişare halindeyiz. Hedefimiz, üretim kapasitemizi artırmak ve Yozgat’ı yatırımcılar için daha cazip hale getirmektir.”dedi.
Vali Özkan, girişimciliğin ve yerel üretimin önemine değinerek desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Yozgat TSO Başkanı Taylan Alakoç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kent ekonomisinin güçlenmesi için yürütülen çalışmalarda Valilik ve kamu kurumlarının desteğinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Toplantı, karşılıklı fikir alışverişiyle sona ererken, Yozgat’ın ekonomik vizyonuna katkı sağlayacak yeni projeler için işbirliği mesajı verildi.