Yozgat’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen “Şap Aşı Kampanyası” tüm hızıyla sürüyor. 19 Haziran 2025 tarihinde başlayan kampanya kapsamında bugüne kadar 155 bin 244 büyükbaş hayvan aşılandı. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre il genelinde aşılama oranı yüzde 70’in üzerine çıkarken, hedefin ise 221 bin hayvana ulaşmak olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, şap hastalığının yayılmasını önlemek için vatandaşların duyarlı olması vurgulandı. Ayrıca aşılama çalışmalarının yeni tip şap aşısı ile sürdürüldüğü ve şüpheli vakalardan numune alınarak Şap Enstitüsü’ne gönderildiği belirtildi.

Açıklamada yetiştiricilere yönelik önemli uyarılar da yer aldı. Şap hastalığı riski tamamen ortadan kalkana kadar: Hayvan alım ve satımı durdurulmalı, İşletmelere dışarıdan hayvan sokulmamalı, Hayvancılıkla uğraşan kişilerin işletmelere girişine izin verilmemeli. Açıklamada, alınan önlemlerin sadece bireysel değil, toplumsal bir sorumluluk taşıdığına dikkat çekilerek, “Şap hastalığıyla mücadelede başarı, yetiştiricilerimizin iş birliği ve duyarlılığıyla mümkündür” vurgusu yapıldı.