23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yıl dönümü, Yozgat’ta coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Perihan Coşkun Adnan Vural Kızılay Anaokulu öğrencilerinin okul bahçesinde düzenlediği program, izleyenlerden tam not aldı.

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, minik öğrenciler Semazen gösterisi, şiir dinletisi ve müzik etkinlikleriyle sahne aldı.

Öğrencilerin heyecanı ve sergiledikleri performans ailelerin büyük beğenisini kazanırken, duygusal anlar da yaşandı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Okul Müdürü Neslihan Büyükergün Özer, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın yalnızca Türkiye’nin değil, tüm dünyanın çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olduğunu vurguladı.

Özer, “23 Nisan, dünya çocuklarının barış ve kardeşlik duyguları içinde bir araya gelmesine vesile olan, eşsiz bir bayramdır. Bu özel günün coşkusunu çocuklarımızla ve ailelerimizle birlikte paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz,” dedi.

Okul öğretmenleri Ümran Bozkurt Hasar, Zeynep Güvenoğlu ve Gülsüm Poyraz’ın öncülüğünde, aylar süren hazırlıkların sonucu olarak ortaya çıkan programda, minik öğrenciler sahnede sergiledikleri performanslarla hem eğlendi hem de izleyenleri duygulandırdı.

Etkinlikte öğrencilerin dans gösterileri ve eğlenceli yarışmalar da yer aldı. Aileler, çocuklarının heyecanına ortak olmak için telefon kameralarıyla bu özel anları ölümsüzleştirdi.

Katılımcı veliler program sonunda duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Çocuklarımızın neşesine ve heyecanına biz de ortak olduk. Çok güzel hazırlanmış, duygu dolu bir programdı. Emeği geçen okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.