enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
46,2690
EURO
53,5644
ALTIN
6.277,08
BIST
13.938,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
18°C
Yozgat
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

81 ilden 160 gazeteci Kırşehir’de buluştu

81 ilden 160 gazeteci Kırşehir’de buluştu

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) tarafından geleneksel hale getirilen Dijital Medya Çalıştaylarının 12’ncisi, Kırşehir’de geniş katılımla gerçekleştirildi. 7-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Kırşehir Dijital Medya Çalıştayı ve Kültür Gezisi Programı, Türkiye’nin 81 ilinden gelen yaklaşık 160 gazeteciyi bir araya getirdi.

Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi, Basın İlan Kurumu ve çeşitli kurumların destekleriyle hayata geçirilen programda; televizyon, gazete, internet haberciliği ve medya sektörünün farklı alanlarında görev yapan gazeteciler, beş gün boyunca mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlere katıldı.

TERMAL TURİZM İMKÂNLARI TANITILDI

Program kapsamında gazeteciler, konaklamalarını gerçekleştirdikleri Big Termal Spa Otel’in sunduğu sağlık ve termal turizm olanaklarından da faydalanma imkânı buldu. Termal havuzlar, spa merkezi, sauna, tuz odası ve çamur banyosu gibi hizmetlerle Kırşehir’in sağlık turizmi potansiyeli katılımcılara tanıtıldı.

ÇALIŞTAYA YOĞUN PROTOKOL KATILIMI

Ahi Evran Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayın açılış programına; TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarında dijital dönüşümün medya üzerindeki etkileri, yerel basının karşılaştığı ekonomik sorunlar, gazetecilik etiği ve güvenilir haberciliğin önemi vurgulandı.

YAPAY ZEKÂ VE GAZETECİLİK İLİŞKİSİ DEĞERLENDİRİLDİ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, yapay zekânın gazetecilikteki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, teknolojinin gazetecilerin yerine geçmeyeceğini, ancak doğru kullanıldığında önemli bir destek unsuru olacağını ifade etti. Gazetecilikte insan denetimi ve etik ilkelerin her zaman öncelikli olması gerektiğinin altını çizdi.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ise yerel medyanın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, basının ayakta kalabilmesi adına yürütülen çalışmalara destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

DİJİTAL MEDYANIN GELECEĞİ ÜÇ OTURUMDA ELE ALINDI

Çalıştay kapsamında gerçekleştirilen üç ayrı oturumda dijital gazetecilik, etik değerler, dezenformasyonla mücadele, sosyal medya haberciliği, saha gazeteciliği, dosya haberciliği, yapay zekâ uygulamaları ve yerel medyanın sorunları masaya yatırıldı.

Alanında uzman gazeteciler, akademisyenler ve medya yöneticileri deneyimlerini katılımcılarla paylaşırken, gazeteciliğin geleceğine yönelik çözüm önerileri de değerlendirildi.

KIRŞEHİR’İN TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ TANITILDI

Çalıştayın ardından düzenlenen kültür gezileriyle katılımcılar, Kırşehir’in tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu. Program kapsamında Neşet Ertaş’ın kabri ziyaret edilirken, Ahi Evran Türbesi ve Ahilik Müzesi, Cacabey Medresesi, Kırşehir Basın Müzesi ve Zanaatkârlar Çarşısı gezildi.

Kaman ilçesinde bulunan Japon Bahçesi ile Kalehöyük Arkeoloji Müzesi de ziyaret edilen önemli duraklar arasında yer aldı. Ayrıca Hacı Bektaş Veli’nin manevi mirasını yansıtan bölgeler de program kapsamında görüldü.

Akşam saatlerinde düzenlenen gala programı ve kültürel gösteriler ise gazetecilere unutulmaz anlar yaşattı.

KIRŞEHİR’İN TANITIMINA KATKI SAĞLADI

Beş gün boyunca süren organizasyon kapsamında yüzlerce haber, fotoğraf ve video çalışması hazırlanırken, gazeteciler Kırşehir’in tarihi, kültürel ve turistik değerlerini kendi yayın organları aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına taşıdı.

TİGAD tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı organizasyonlardan biri olarak değerlendirilen Kırşehir Dijital Medya Çalıştayı ve Kültür Gezisi Programı; mesleki dayanışmanın güçlendirilmesi, dijital medyanın geleceğinin tartışılması ve Anadolu’nun önemli şehirlerinden biri olan Kırşehir’in tanıtımına sunduğu katkıyla dikkat çekti.

Yaklaşık 160 gazetecinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon, medya sektörünün geleceğine ışık tutan önemli bir buluşma olarak hafızalarda yerini aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.