enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
37,8390
EURO
40,9493
ALTIN
3.679,92
BIST
9.044,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Çok Bulutlu
13°C
Yozgat
13°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

5,4 Milyar Lira ödeme yapılacak

5,4 Milyar Lira ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık tarafından sunulan önemli aile odaklı bakım hizmetlerinden biri olan Evde Bakım Yardımı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmesi amacıyla başlatılan bu hizmetin, tam bağımlı vatandaşların bakımlarına yönelik önemli bir ekonomik destek sağladığını belirtti.

Evde Bakım Yardımı, engelli bireylerin aile bütünlüklerinin korunmasına katkı sağlamak ve aile üyelerine ekonomik destek sunmak amacıyla yapılan bir hizmet olarak dikkat çekiyor. 2025 yılı itibarıyla, bu yardımların tutarı 9 bin 77 TL’den 10 bin 125 TL’ye çıkarıldı. Bakan Göktaş, yardımların yeni düzenlemeyle birlikte hesaplara zamlı olarak yatırılmaya başlandığını ifade etti.

Bu kapsamda, 541 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 5,4 milyar lira ödeme yapılacağı açıklandı. Göktaş, bu yardımların, ailelerin bakım yükünü hafifleterek engelli vatandaşların evde bakımını sürdürmelerine olanak tanıdığını vurguladı. “Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, aile bütünlüğünü güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz. Hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde 2024’te toplam 54,7 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık” şeklinde konuştu.

Yeni düzenleme ile, Ocak ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla Evde Bakım Yardımı ödemeleri 9 bin 77 TL’den 10 bin 125 TL’ye yükseldi. Ödemeler, her ayın 15’inde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Bakan Göktaş, yapılan ödemelerin tüm engelli vatandaşlar ve aileleri için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.