enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,1735
EURO
47,0678
ALTIN
4.327,67
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Açık
35°C
Yozgat
35°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
34°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Az Bulutlu
28°C

51 İlde Göçmen Kaçakçılığı operasyonu gerçekleşti

51 İlde Göçmen Kaçakçılığı operasyonu gerçekleşti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son iki haftada 51 ilde düzensiz göçle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda büyük bir başarıya imza atıldığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında 273 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 1.022 düzensiz göçmen yakalandı.

Bakan Yerlikaya, yakalanan organizatörlerden 98’inin tutuklandığını, diğer şüphelilerle ilgili adli süreçlerin devam ettiğini bildirdi.

Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar, İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince gerçekleştirildi.

Operasyon düzenlenen 51 il arasında Yozgat da yer aldı. Diğer iller ise İstanbul, Adana, İzmir, Erzurum, Kocaeli, Van, Hatay, Mersin, Muğla, Nevşehir, Sivas, Edirne, Tokat, Trabzon, Iğdır, Afyonkarahisar, Ağrı, Balıkesir, Gaziantep, Isparta, Aydın, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Hakkari, Kırklareli, Rize, Sakarya, Tekirdağ, Şanlıurfa, Ardahan, Kilis, Adıyaman, Amasya, Antalya, Burdur, Elazığ, Giresun, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Niğde, Ordu, Uşak, Bayburt, Yalova ve Osmaniye olarak sıralandı.

Yakalanan düzensiz göçmenlerin, ülkelerine geri gönderilme sürecinin başlatıldığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Valilerimizi, kaymakamlarımızı, kahraman polislerimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın fedakâr personelini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin göç yönetiminde insan haklarına saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı bir anlayışla hareket ettiğini belirten Yerlikaya, “Kamu düzeninden ve güvenlikten taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunuyoruz. Göç konusunu düzenli ve düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü ve güvenli geri dönüş, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm boyutlarıyla ele alıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.