$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 34,61 / Satış: 34,75

Yozgat ve Ankara sonucu Erdoğan’ı üzdü

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Yozgat ve Ankara’da oy oranının da düşüş yanşaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üzdüğü belirtildi.

Yozgat ve Ankara sonucu Erdoğan’ı üzdü
  • 03.07.2018

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Yozgat ve Ankara’da  oy oranının da düşüş yanşaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üzdüğü belirtildi.

24 Haziran seçimlerinde yüzde 7’lik bir oy kaybına uğrayan AK Parti yönetiminin bu konudaki analiz çalışmaları devam ediyor.
Hürriyet’in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın analiz çalışmalarını ekibiyle yürütürken, son MYK toplantısında, seçim sonuçlarını değerlendirdiği, özellikle Ankara ve Yozgat sonuçlarına ‘çok şaşırdığını’ ve ‘üzüldüğünü’ söylediği belirtildi.

Erdoğan’ın İç Anadolu’daki oy kaybının iyi analiz edilmesini istediği de ifade edildi. Diğer bölgelerde oy kaybı yaşanan illerin listesini inceleyen Erdoğan’ın her il için ayrı analiz yaptırdığı öğrenildi.

Erdoğan’ın bu seçim sonuçlarına ilişkin ilk tepkisini 24 Haziran gecesi AK Parti Genel Merkezi’ne gelen parti yöneticisi ve bakanlara direkt söylediği de biliniyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da AK Parti aldığı oy oranı ile her seçimde büyük destek vermiş ve ilk 7 içersinde yer almıştı. 24 Haziran’da ortaya çıkan ‘2  AK Parti, 1 MHP, 1 CHP tablosu, 16 yıllık Yozgat siyasetinde ilk defa üç farklı siyasi partiden 4 milletvekilini Yozgat’ta bir araya getirmiş oldu.

Yozgat’ta 4 milletvekilinin 2’ye düşmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dikkatini çeken önemli bir seçim sonucu oldu.

Erdoğan, İç Anadolu’daki oy kaybının iyi analiz edilmesini isteyerek, diğer bölgelerde oy kaybı yaşanan illerin de listesini inceledi.  Erdoğan’ın her il için ayrı analiz yaptırdığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu seçim sonuçlarına ilişkin ilk tepkisini 24 Haziran gecesi AK Parti Genel Merkezi’ne gelen parti yöneticisi ve bakanlara direkt söylediği de ifade ediliyor.

ESKİ VEKİLLER BAŞVURUYOR

Ankara’da en büyük hareketlilik bürokraside yaşanıyor. Genel müdür, müsteşar, müfettiş, denetim elemanları gibi üst düzey bürokratlar, yeni yapıda görev alabilmek için kulis çalışmalarını yoğunlaştırdı. Buna ilişkin temaslarda Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti genel merkezi yöneticileri en çok kapısı çalınan isimler oldu. Görev almak isteyen eski milletvekilleri de Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanması ve oluşacak yeni yapıya göre bakan yardımcılığı, Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı, ofis ve kurullarda görev almak için kulis yapıyorlar.

 

ReklamReklam
Milletvekilleri Akgül ve Şahan’dan  Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat'ta siyasi temsilin önemli isimleri olan Ak Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, beraberlerinde il yönetim kurulu üyeleriyle...
AK Parti’de istişare ve değerlendirme toplantısı
Ak Parti Yozgat milletvekilleri ilçe ve belde belediye başkanlıkları ziyaretinin ardından İlçe başkanları ile istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.
Vali Özkan’dan anlamlı ziyaret
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, beraberinde Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, 2008 yılında Hakkari Yüksekova'da şehit olan Piyade Çavuş Selman...
Sağlık Personeline uyum ve koordinasyon eğitimi verildi
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi’nde, sağlık personelinin daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunabilmeleri için personeline uyum...
Öğrenciler sabah namazında buluştu
Yozgat Önder İmam Hatipliler Derneği, her hafta Cuma günleri olduğu gibi bu Cuma’da sabah namazında Çapanoğlu Büyük Cami’de bir araya...
Askerlik yerleri belli oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Mayıs 2024 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek subay...
İlaçlama çalışmaları sürüyor
Yozgat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Süleyman Şahan’ın girişimleriyle Yozgat’a 34 yeni doktor atandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeler neticesinde Yozgat’a 26 Uzman hekim, 8’de pratisyen...
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ