$ DOLAR → Alış: 32,30 / Satış: 32,43
€ EURO → Alış: 34,58 / Satış: 34,72

Yozgatlı Dernekler Federasyonu İftarında 4 Bin Yozgatlı bir araya geldi

Ankara’da, Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 Bin Yozgatlı bir araya geldi.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu İftarında 4 Bin Yozgatlı bir araya geldi
  • 13.06.2018

 

Ankara’da, Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 Bin Yozgatlı bir araya geldi.

Sincan’da Tandoğan Mahallesinde düzenlenen İftar programına; Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Milletvekili adayları, Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mesut Kaya, dernek başkanları, siyasi ve stk temsilcileri, Ankara, Çorum ve Kırşehir Dernek temsilcileri katıldı.

Birlik beraberlik adına renkli görüntülere sahne ola iftar programında Yozgatlılar hoşça güzel vakit geçirdi. Programda ilahiler eşliğinde Semazen gösterimi katılımcıların beğenisini kazandı.

Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mesut Kaya, iftar sonrası yaptığı konuşmada birlik beraberlik vurgusu yaparak Yozgatlılar olarak dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini söyledi.

Başkan Kaya, “Yozgat, Türkiye’nin kalbi, Anadolu coğrafyasının merkezidir. Yozgatlılar ise bu
ülkenin her zaman yiğit, düzgün, yüksek karakterli, çalışkan, ülkesine ve milletine bağlı
insanlarıdır. Ancak hem eğitim hem ekonomik nedenlerle bugün 2 milyonu aşkın Yozgatlı
hemşerimiz, Yozgat merkezi dışında yaşamını sürdürmektedir. Büyük çoğunluğumuz da
gerek coğrafi yakınlık gerekse diğer nedenlerle Türkiye’nin başkenti Ankara’da yaşamımızı
sürdürüyoruz. Ankara’da bulunan çeşitli derneklerimizi, sivil toplum çalışmalarında daha örgütlü ve daha güçlü bir aşamaya geçirmek için, bir federasyon çatısı altında toplama çalışmasına başlamış bulunuyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere‘Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nu oluşturuyoruz ve Yozgatlının, Türk insanının sesini artık daha gür duyması için kolları sıvıyoruz.”dedi.
Ankara’da çok sayıda Yozgatlı STK’ların bulunduğunu ifade eden Kaya, “Ankara’mızda irili ufaklı çok sayıda Yozgatlı sivil toplum örgütü bulunmaktadır. Bunların güçlü bir çatı altında toplanmasının vakti geldi de geçiyor bile. Halen mevcut olan iki federasyona ek olarak, görünen lüzum üzerine kendi federasyonumuzu kuruyoruz.  Bu vesile ile katılımlarından dolayı bütün hemşerilerimize teşekkür ediyor. Bundan sonrada düzenleyeceğimiz farklı etkinliklerde buluşmayı ümit ediyorum.”diye konuştu.

 

ReklamReklam
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
Zabıta ekiplerinden fırın denetimi
Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri şehir merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında hijyen ve gramaj denetimi yaptı.
Pastalı doğum günü sürprizi
Gazetemiz Yeniufuk'un ortakları Bekir Çaylak ve Cemil Mermertaş, mesai arkadaşlarından yaş günü sürpriziyle karşılaştılar. Bugün, ofislerinde düzenlenen sıcak bir kutlama...
Hak İş Yozgat İl Başkanlığı 1 Mayıs’ı kutladı
                Hak İş Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanında ellerinde sendika ve Türk Bayrakları ile...
Başkan Altuntaş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye şefi...
Meclis üyelerinden hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Yozgat Belediyesi Meclis üyeleri; Nuri Tinel,  Sibel Yıldırım, Ahmet Mitat Çakıroğlu ve Hüseyin Durusoy, İl Genel Meclis Başkanı...
Başkan Arslan, tesisleri yerinde inceledi
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan,, Yozgat Park ve Belediye Kreşi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Jandarma, Kaçakçılıkla mücadeleyi sürdürüyor
Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma neticesinde, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, (D.H.) isimli şüphelinin iş yerine operasyon düzenledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ