$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 34,61 / Satış: 34,75

Milletvekili Başer, Kanada’lı işadamlarını Yozgat’a yatırıma davet etti

Kanada’ya resmi ziyarette bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili ve Türkiye Kanada Dostluk Grubu Başkanı Başer, Kanadalı sanayici ve İşadamlarını Yozgat’a yatırıma davet etti.

Milletvekili Başer, Kanada’lı işadamlarını Yozgat’a yatırıma davet etti
  • 23.03.2018

 

 

 

Kanada’ya resmi ziyarette bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili ve Türkiye Kanada Dostluk Grubu Başkanı Başer,  Kanadalı sanayici ve İşadamlarını Yozgat’a yatırıma davet etti.

Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak Kanada’ya bir haftalık çalışma ziyaretinde bulunan Başer, Kanada’da ziyareti kapsamında Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanı Ahmet Hussen, Kanada Türkiye Dostluk Grubu Başkanı JudySgro, Kanadalı Parlamenterler, Sivil toplum Kuruluşları, İslam  Toplumu Liderleri, Kanada’da kurulu Türk işletmeleri ve Kanadalı firmaları ziyaret etti.

Kanada programına Toronto’dan başlayan TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı Yusuf Başer, Kanadalı milletvekili ve siyasetçilerle görüşmelerinin yanı sıra kentteki Müslüman toplulukların önde gelen liderleriyle buluştu. Müslüman Topluluk liderlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını ileten Başer, Türkiye’nin Toronto Başkonsolosluğunda, Türk toplumundan katılımcılarla vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi. AK Parti Kanada Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Turan Karatekin ve diğer partili görevlilerle de istişarelerde bulunan Başer, daha sonra Montreal’e geçti.

Montreal Türk Kültür Derneğinde Başkan Mehmet Örs ve vatandaşlarla buluşan Başer, ardından Yunus Camisi’ndeki programa katıldı.

Kanada ziyareti çerçevesinde Montreal’den başkent Ottawa’ya geçen Başer, Ottawa Turizm Fuarı’ndaki Türk sergisini gezdi. Fuardaki Türk standında Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Turizm Ataşesi Derya Şerbetçi’den bilgi alan Başer, fuarı gezen Kanadalılara geleneksel Türk baklavası ikram etti.

Kanada Savaş Müzesi’nin Türkiye ile ilgili bölümlerini gezerek yetkililerden bilgi alan Başer, Ottawa’da Türkiye ile Kanada arasında diplomatik ilişkilerinin tesisinin 75. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen “Ayla” filminin özel gösterimine onur konuğu olarak katıldı.

Ottawa programının son gününde Türk büyükelçiliği tarafından Şehit Diplomatlar Anıtı’nda düzenlenen törene katılan Yusuf Başer, anıta çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Kanada Diyanet Vakfı tarafından satın alınarak Kanada Türk Derneğine devredilen Turkish Assembly Centre’ın açılışına da katılan Başer, yoğun geçen programında fırsat buldukça sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi.

İŞADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISI

İşadamlarını Türkiye ve Yozgat’a yatırıma çağıran Başer, “Kanada sosyo-ekonomik gelişimini tamamlamış bir ülke. Sermaye, piyasalarda doyuma ulaşmamış durumda. Yeni pazarlar, yeni yatırım kanalları aramaktalar, bu firmalar açısından Yozgat ve Türkiye yatırım açısından oldukça cazip bir ülkedir.” dedi.

Yozgat’ı yatırım için cazip hale getirmenin mücadelesini verdiklerini belirten Milletvekili Başer,  Bu mihvalde dünya ile bağlantıyı sağlayacak Havalimanı ve Hızlı Tren yatırımlarının çok önemli olduğunu, Yeni organize Sanayi’nin de aynı bölgede kurulacak olması ve 5.bölge teşviklerinden yararlanacak olmasının yatırımcı açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Yozgat’ın uzun vadeli gelişim master çalışmalarının şimdiden yapıldığını vurgulayan Başer, Yozgat’ın birçok ilçesinde kaplıcalarının bulunduğu, hiçbir ile nasip olamayacak kadar doğa harikası yerlerinin olduğuna dikkat çekti.

Başer, Yozgat’ı Termal, kongre ve spor turizmi açısından yatırımcı için cazip hale getireceklerini ifade etti.

 

 

 

ReklamReklam
Milletvekilleri Akgül ve Şahan’dan  Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat'ta siyasi temsilin önemli isimleri olan Ak Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, beraberlerinde il yönetim kurulu üyeleriyle...
AK Parti’de istişare ve değerlendirme toplantısı
Ak Parti Yozgat milletvekilleri ilçe ve belde belediye başkanlıkları ziyaretinin ardından İlçe başkanları ile istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.
Vali Özkan’dan anlamlı ziyaret
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, beraberinde Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, 2008 yılında Hakkari Yüksekova'da şehit olan Piyade Çavuş Selman...
Sağlık Personeline uyum ve koordinasyon eğitimi verildi
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi’nde, sağlık personelinin daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunabilmeleri için personeline uyum...
Öğrenciler sabah namazında buluştu
Yozgat Önder İmam Hatipliler Derneği, her hafta Cuma günleri olduğu gibi bu Cuma’da sabah namazında Çapanoğlu Büyük Cami’de bir araya...
Askerlik yerleri belli oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Mayıs 2024 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek subay...
İlaçlama çalışmaları sürüyor
Yozgat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Süleyman Şahan’ın girişimleriyle Yozgat’a 34 yeni doktor atandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeler neticesinde Yozgat’a 26 Uzman hekim, 8’de pratisyen...
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ