$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 34,61 / Satış: 34,75

Devlet millet el ele birlikte daha güçlüyüz

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Türkiye’nin 10 şehrini etkileyen ve son yüz yılın en büyük deprem felaketi olarak nitelendirilen yıkıcı depremin yaralarının sarılması için ülke olarak topyekün mücadele verildiğini belirterek, “Devlet millet el ele birlikte daha güçlüyüz. Gün bir ve beraber olma günüdür. Gün dayanışma günüdür.”dedi.

Devlet millet el ele birlikte daha güçlüyüz
  • 14.02.2023

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Türkiye’nin 10 şehrini etkileyen ve son yüz yılın en büyük deprem felaketi olarak nitelendirilen yıkıcı depremin yaralarının sarılması için ülke olarak topyekün mücadele verildiğini belirterek, “Devlet millet el ele birlikte daha güçlüyüz. Gün bir ve beraber olma günüdür. Gün dayanışma günüdür.”dedi.

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından Hatay bölgesine giden Belediye Başkanı Celal Köse, burada hem koordineyi sağlıyor, hem de vatandaşların acısını paylaşıyor.

Belediye Başkanı Celal Köse, ülke olarak büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, depremin yol açtığı yaraları hep birlikte saracaklarını söyledi.

Ülke olarak birlik, beraberlik ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini vurgulayan Başkan Köse, “Yozgat belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, valiliğimiz, kurumlarımız, stk’larımız ve tüm vatandaşlarımızla Hatay bölgesinde Yozgat ve ilçelerimizden gelen yardımları dayanışma içerisinde depremzedelerimize ulaştırıyor, acılarını paylaşıyoruz. Gün bir ve beraber olma günüdür. Deprem bölgesinde mücadele eden herkes canla başla çalışma yürütüyor. Bu vesile ile ben büyük fedakarlık örneği sergileyen tüm çalışma ekibini yürekten kutluyorum.”dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Büyük bir dayanışma içerisinde devam eden yardım seferberliği ile deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen Başkan Köse, “Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ımızda da vatandaşlarımız adeta yardım için koşuşturuyor. 7’den, 70’e herkes  bu bölgemize yardımlar gönderiyor. Çocuklarımız kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarnı, emekli Ahmet amca maaşını, köydeki Ayşe teyze ümre parasını kısacası herkes imkanları ölçüsünde destek ve yardımda bulunuyor. Allah’ın izni ile bizde bu iman, bu kardeşlik ve bu paylaşma duygusu olduğu müddetçe bizleri hiçbir kimse yıkamaz.”diye konuştu.

GÜN ELEŞTİRME DEĞİL KATKI SAĞLAMA GÜNÜDÜR

Bugünün eleştirme değil katkı sağlama günü olduğunu vurgulayan Başkan Köse, “Bölgemizde yaşanan acıyı yüreklerinde hisseden vicdan sahibi herkes, bu duruma daha yapıcı bir şekilde yaklaşır. Deprem 10 şehrimizi etkiledi. 10 şehir, ilçe belde köyler etkilendi.  Elbette eksiklikler olabilir kolay değil ama bunu eleştirmenin ne yeri ne de zamanıdır. Şuan herkes dayanışma içerisinde adeta deprem bölgemize yardıma koşuyor, destek oluyor, katkı sağlıyor. Bunu gölgeleyecek tutum ve davranışlardan mutlak suretle kaçınmamız gerekir. O gün bugün değil. Ülke olarak tek yürek olmuş bir şekilde vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin yanındayız. Belediye ekiplerimizle ve diğer kurumlarımızla koordineli bir şekilde çalışma yürütüyoruz. Birbirimize destek oluyoruz. Belki 2 saat bile uyumadan, dinlenmeden ayakta çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece bizler değil bölgede çalışan, tüm ekipler aynı şekilde fedakarca çalışma içerisinde destek oluyor.”şeklinde konuştu.

TÜM TÜRKİYE TEK YÜREK Tüm Türkiye’nin tek yürek olmuş vaziyette  depremzedeler için seferber olduğunu vurgulayan Köse, “Tüm Yozgatlı hemşehrilerimizden Allah razı olsun. Biz deprem bölgesinde çalışmalarımızı sürdürürken onlarda gece gündüz demeden yardımlarını sürdürüyorlar. Belediye olarak kampanyamız devam ediyor.

Özellikle; un, yağ, çay, şeker, pirinç, salça, bulgur, mercimek, margarin, makarna, zeytin, helva, kaşar, mum, peçete, ıslak mendil, çorap, el feneri, bebek bezi ve maması, bebe bisküvisi, kadın ve erkek iç giyim malzemeleri gibi zaruri ihtiyaçlara karşılamaya devam edilim. Gönüllü arkadaşlarımız gelen yardımları kolilerle paketleyerek Tır’larla deprem bölgesine ulaştırıyoruz. Desteğimizi sürdürelim. Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür.”ifadelerini kullandı.

ReklamReklam
Milletvekilleri Akgül ve Şahan’dan  Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat'ta siyasi temsilin önemli isimleri olan Ak Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, beraberlerinde il yönetim kurulu üyeleriyle...
AK Parti’de istişare ve değerlendirme toplantısı
Ak Parti Yozgat milletvekilleri ilçe ve belde belediye başkanlıkları ziyaretinin ardından İlçe başkanları ile istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.
Vali Özkan’dan anlamlı ziyaret
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, beraberinde Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, 2008 yılında Hakkari Yüksekova'da şehit olan Piyade Çavuş Selman...
Sağlık Personeline uyum ve koordinasyon eğitimi verildi
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi’nde, sağlık personelinin daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunabilmeleri için personeline uyum...
Öğrenciler sabah namazında buluştu
Yozgat Önder İmam Hatipliler Derneği, her hafta Cuma günleri olduğu gibi bu Cuma’da sabah namazında Çapanoğlu Büyük Cami’de bir araya...
Askerlik yerleri belli oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Mayıs 2024 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek subay...
İlaçlama çalışmaları sürüyor
Yozgat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Süleyman Şahan’ın girişimleriyle Yozgat’a 34 yeni doktor atandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeler neticesinde Yozgat’a 26 Uzman hekim, 8’de pratisyen...
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ