Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu iş birliğiyle, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında “Hemşirelik Haftası Kutlama Programı” düzenlendi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Bu yıl Uluslararası Hemşireler Konseyi tarafından belirlenen “Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü” teması çerçevesinde düzenlenen programda hemşireliğin önemi, dijitalleşen sağlık sistemindeki yeri ve toplumsal katkıları ele alındı.

Programın açılış konuşmalarında, hemşireliğin insan odaklı ve etik sorumluluğu yüksek bir meslek olduğu vurgulandı. Yapay zekâ ve dijital sağlık uygulamalarına rağmen, empati ve insan dokunuşunun önemini koruduğu belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, hemşirelerin sağlık sisteminin bel kemiği olduğunu belirterek, üniversite olarak hemşirelik eğitiminin kalitesini artırmaya kararlı olduklarını söyledi.
Etkinlik, kısa film gösterimi, bilimsel oturumlar, öğrenci münazarası, ödül töreni ve müzik dinletisiyle sona erdi.