enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,8321
EURO
51,7589
ALTIN
7.262,61
BIST
14.040,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
5°C
Yozgat
5°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
4°C
Salı Çok Bulutlu
6°C
Çarşamba Karla Karışık Yağmurlu
2°C
Perşembe Karla Karışık Yağmurlu
-1°C

Üreticilere 100 başlık hayvan desteği

Üreticilere 100 başlık hayvan desteği

AK Parti Yozgat İl Başkanı Av. Hasan Kandemir, Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yaklaşık 1 trilyon liralık dev tarım destek paketinin Yozgat’ta büyük heyecan oluşturduğunu söyledi. Kandemir, açıklanan desteklerin üretimin, kırsal kalkınmanın ve çiftçinin güvencesi olduğunu belirterek, “Bu tarihi adım Yozgatlı üreticiler için yeni bir dönemin kapısını aralıyor” dedi.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA YENİ DÖNEM

“Kırsalda Bereket, Küçükbaşa Destek” projesi kapsamında hayvancılıkta kapsamlı bir destek sürecinin başlayacağını ifade eden Kandemir, projeden yararlanacak üreticilere önemli imkânlar sunulacağını kaydetti.

Projeye göre üreticilere 95 dişi ve 5 erkek olmak üzere toplam 100 küçükbaş hayvan verilecek. Ayrıca aylık 15 bin lira, yıllık ise 180 bin lira bakım desteği sağlanacak. Finansman desteği ise Ziraat Bankası üzerinden faizsiz kredi imkânıyla sunulacak. Krediler 2 yıl geri ödemesiz ve 7 yıl vadeli olacak.

Hayvanların 1 yıllık sigortasının devlet tarafından karşılanacağını belirten Kandemir, hayvanların Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) çiftliklerinden ve yüksek verimli ırklardan seçileceğini söyledi. Kandemir,  Projede kadın ve genç üreticilere öncelik verileceğini, ayrıca yeni mezun ziraat, veteriner ve gıda mühendislerinin de destek kapsamına alınacağını vurguladı.

TÜRKİYE TARIMDA GÜCÜNÜ ARTIRIYOR

Türkiye’nin tarımsal üretimde ulaştığı seviyeye dikkat çeken Başkan Kandemir, ülkenin tarımsal hasılada Avrupa’da 1’inci, dünyada 7’nci sırada yer aldığını ifade etti. Sebze üretiminde dünyada 3’üncü, meyvede 4’üncü sırada bulunan Türkiye’nin 21 bitkisel üründe dünya ilk 3’ü içinde olduğunu belirtti.

Çiğ süt üretiminde Avrupa’da 3’üncü, sığır etinde Avrupa’da 1’inci sırada yer alındığını aktaran Kandemir, tavuk eti üretiminde Avrupa’da 2’nci, yumurta üretiminde ise zirvede bulunulduğunu kaydetti. Su ürünleri yetiştiriciliğinde de Avrupa’da 2’nci sıraya ulaşıldığını söyledi.

2002 yılında 24,5 milyar dolar olan tarımsal hasılanın 79,1 milyar dolara yükseldiğini belirten Kandemir, son 23 yılda 117 milyar dolar dış ticaret fazlası verildiğini ifade etti.

BİTKİSEL ÜRETİME 81 MİLYAR LİRALIK DESTEK

Bitkisel üretim yapan çiftçilere yönelik destek ödemelerinin de başlayacağını açıklayan Kandemir, 6 Mart’tan itibaren bir ay içerisinde 81 milyar liralık temel ve planlı üretim desteğinin doğrudan çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını söyledi. Organize tarım bölgelerinde üretimin genişletileceğini ve yeni üretim alanlarının devreye alınacağını belirtti.

AFETLERE KARŞI GÜÇLÜ KORUMA

Üreticilerin doğal afetlerden korunmasına yönelik desteklerin sürdüğünü dile getiren Kandemir, tarım sigortası primlerinin yüzde 70’e kadarının devlet tarafından karşılandığını ifade etti. Başkan Kandemir, Geçtiğimiz yıl afetlerden etkilenen üreticilere 47 milyar lira ödeme yapıldığını, deprem bölgesindeki 11 il için ise 11 milyar liralık yatırım paketinin devreye alındığını söyledi.

YOZGATLI ÜRETİCİLERE ÇAĞRI

Yozgat’ın hayvancılık ve tarım potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Kandemir, açıklanan desteklerin kent için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Başkan Kandemir, “Çiftçimizin emeğini büyüten, kırsalı güçlendiren bu tarihi destekler Yozgat’ta üretimi daha da artıracaktır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde üreticimizin yanında duran bu güçlü vizyon için hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Yozgat üretecek, Türkiye büyüyecek” ifadelerini kullandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.