Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 81 ilde kurulması kararlaştırılan Sahipsiz Hayvanları Koruma Birlikleri kapsamında Yozgat’ta kurulan birlik, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında yapılan toplantıya birlik üyeleri katıldı. Toplantıda, encümen ve katip üyeleri seçimi gerçekleştirildi.

Seçimlerin ardından, 5199 sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu çerçevesinde bugüne kadar Yozgat’ta yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca birlik bünyesinde hayata geçirilecek projeler ve yapılacak çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Vali Özkan, sahipsiz hayvanların korunmasına yönelik bu birlik sayesinde hem yerel yönetimlerin hem de ilgili kurumların iş birliği içinde daha etkin çalışmalar yürüteceğini ifade etti.