Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Muslubelen Uygulama Noktası’nda düzenlenen operasyonda, kamyonetin gizli bölmesinde saklanan 6 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalanırken, olayla ilgili 2 şüpheli tutuklandı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan analiz çalışmaları sonucu, kamyonet ve sedan bir aracın Kars ilinden Ankara’ya doğru öncü-artçı şeklinde hareket ettiği tespit edildi. Bunun üzerine Muslubelen Uygulama Noktası’nda iki ayrı ekip görevlendirildi.

Öncü araç uygulama noktasına geldiğinde usulüne uygun şekilde durduruldu. Araç sürücüsünün F.T. olduğu belirlenerek muhafaza altına alındı. Aynı anda diğer ekip tarafından durdurulan artçı kamyonette ise sürücü R.A. ile ön yolcu koltuğunda bulunan R.A. isimli şahıslar kontrol altına alındı.
Kamyonetin arka dorse kısmında yapılan incelemede, ülkeye yasa dışı yollarla giriş yaptığı belirlenen kimliksiz 6 Afganistan uyruklu şahsın, aracın gizli bölmesine saklanmış halde bulunduğu tespit edildi.
Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla adli tahkikat başlatıldı. Göçmen kaçakçılığı suçundan şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan F.T., R.A. ve R.A., 14 Şubat 2026 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Şüphelilerden F.T. ve R.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer R.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yakalanan 6 yabancı uyruklu şahsın ise sınır dışı işlemlerinin yapılması amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.