Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çamlık Milli Parkı’nda düzenlenen etkinlikte gençler, doğayla iç içe keyifli bir gün geçirdi. Harita ve pusula yardımıyla yön bulmayı esas alan oryantiring etkinliği, hem eğlenceli hem de öğretici anlara sahne oldu.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, katılımcılar takımlar halinde belirlenen parkurlarda yönlerini bulmaya çalıştı. Doğada yön tayini, ekip çalışması ve strateji geliştirme gibi becerileri pekiştiren oryantiring, gençlerin hem fiziksel hem de zihinsel olarak aktif olmalarını sağladı.

HOPUR: “HEM EĞLENDİK HEM ÖĞRENDİK”
Etkinliğe katılan Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, gençlerle birlikte parkurda yer aldı. Hopur, etkinliğin amacının gençlerin doğayla bağ kurmasını ve yön bulma yeteneklerini geliştirmesini sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Harita ve pusula yardımıyla yön bulma becerilerimizi geliştirirken hem eğlendik hem öğrendik. Gençlerimizin doğayla iç içe, bilinçli ve sportif bir yaşam sürmeleri için bu tür etkinliklere önem veriyoruz.” Hopur, yıl boyunca farklı branşlarda doğa temalı etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.