enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,7144
EURO
50,2913
ALTIN
5.892,99
BIST
11.333,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Karla Karışık Yağmurlu
1°C
Yozgat
1°C
Karla Karışık Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
3°C
Perşembe Az Bulutlu
6°C
Cuma Çok Bulutlu
7°C
Cumartesi Az Bulutlu
7°C

Demirer: Kamu Hastanelerinde doktor krizi büyüyor

İYİ Parti ARGE Başkanı ve Sağlık Politikaları Başkanı Profesör Dr. Taner Demirer, Sağlık Bakanlığı’nın  2023 yılı için açtığı ikinci atamalarda da kadrolar boş kaldığını belirterek, Kamu Hastanelerinde doktor krizinin büyüdüğünü söyledi.

Demirer: Kamu Hastanelerinde doktor krizi büyüyor

İYİ Parti ARGE Başkanı ve Sağlık Politikaları Başkanı Profesör Dr. Taner Demirer, Sağlık Bakanlığı’nın  2023 yılı için açtığı ikinci atamalarda da kadrolar boş kaldığını belirterek, Kamu Hastanelerinde doktor krizinin büyüdüğünü söyledi.

İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkanı Profesör Dr. Taner Demirer, yaptığı açıkalamada şunları kaydetti: “Kamu hastanelerinde doktor krizi büyüyor. Bakanlığın 2023 için açtığı ikinci atamalarda da kadrolar boş kaldı. 2 bin 739 kadrodan 774’ü tercih edilirken çocuk yan dallarının ağırlıkta olduğu 22 branş tercih edilmedi. Maalesef bugün ülkemizde sağlık hizmetlerinin sunumundaki kalite ve standartlar hızla düşüyor. Hastalarımızı uzayan hastane kuyrukları canından bezdirirken 5 dakikalık poliklinik muayeneleri dertlerine deva olmaktan çok uzak kalıyor. 10 milyon sığınmacı Suriyeli’nin birinci sınıf muamele gördüğü günümüz Türkiye’sinde ötelenmiş ve göz ardı edilmiş yüce Türk Milleti en üst düzey modern sağlık hizmeti sunum ve standardını hak ediyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.