İŞKUR Gençlik Programı’nın 2026-2027 dönemi için kontenjan 150 bin öğrenciye çıkarıldı. Programa katılan üniversitelilere günlük 1.375 TL ödeme yapılırken, ayda 14 gün katılım sağlayan öğrenciler 19 bin 250 TL’ye kadar gelir desteği alabilecek.

Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatına adım atmalarını ve iş deneyimi kazanmalarını amaçlayan İŞKUR Gençlik Programı’nda yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, programın yeni dönemine ilişkin ayrıntıları paylaştı.
Programın kontenjanının 150 bin üniversite öğrencisine yükseltildiğini belirten Erdoğan, bugüne kadar programa katılan gençlerin sayısının 220 bine yaklaştığını bildirdi.
AYDA 19 BİN 250 TL GELİR DESTEĞİ
Yeni dönemde programa katılan öğrencilere günlük 1.375 TL ödeme yapılacak. Ayda 14 gün programa katılım sağlayan öğrenciler, böylece toplam 19 bin 250 TL’ye kadar gelir desteğinden yararlanabilecek.
Program kapsamında öğrencilerin sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanacağı da açıklandı. Belirli şartları sağlayan katılımcılara ayrıca 1.250 TL promosyon ve çeşitli harcamalarda özel indirim imkânları sunulacağı belirtildi.
HEDEF 2028 SONUNA KADAR 1 MİLYON ÖĞRENCİ
İŞKUR Gençlik Programı’nın daha fazla üniversite öğrencisine ulaşması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2028 yılı sonuna kadar 1 milyon üniversite öğrencisinin programdan yararlanmasının amaçlandığını açıkladı.
Gençlere yönelik istihdam hedeflerine de değinen Erdoğan, üç yılda 3 milyon gence ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da yeni dönem başvurularının başlayacağını duyurarak programın 150 bin üniversite öğrencisini kapsayacağını bildirdi.
BAŞVURU DETAYLARI İŞKUR’DA
Programla öğrencilerin eğitimlerini aksatmadan, kendi üniversitelerinin kampüslerinde çalışma deneyimi kazanmaları amaçlanıyor. Başvuru tarihleri ve katılım şartlarına ilişkin ayrıntıların üniversiteler ve İŞKUR’un resmî kanalları üzerinden takip edilebileceği belirtildi.