enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
49,0350
EURO
55,5218
ALTIN
6.585,74
BIST
12.173,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Çok Bulutlu
11°C
Yozgat
11°C
Çok Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Pazar Az Bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Yozgat’ta ulaşıma 6 lira zam

Yozgat’ta ulaşıma 6 lira zam

Yozgat’ta şehir içi ulaşım ücretlerine bir kez daha zam geldi. Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında kabul edilen yeni tarifeyle birlikte otobüs ücretleri 6 TL arttı. Yeni dönemde tam biniş 41 TL’ye, öğrenci binişi 33 TL’ye, banka veya kredi kartıyla biniş ise 46 TL’ye yükseldi.

Yozgat Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Kazım Arslan başkanlığında ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Gündemde yer alan takas işlemleri, ödenek aktarımı, imar tadilatları ve toplu taşıma ücret tarifesi görüşülerek karara bağlandı.

ZAM ÜÇ TARİFEYE DE YANSIDI

Mecliste kabul edilen yeni düzenleme, tüm biniş türlerine 6 TL zam getirdi.

Buna göre daha önce 35 TL olan tam biniş 41 TL’ye, 27 TL olan öğrenci binişi 33 TL’ye, 40 TL olan kredi veya banka kartı ile biniş ise 46 TL’ye çıktı.

ÖĞRENCİ DE ZAMDAN PAYINI ALDI

Yeni tarifede öğrencilerin kullandığı ulaşım ücretinde de artış yapıldı. Öğrenci binişi 27 TL’den 33 TL’ye yükselirken, tam biniş ücreti de 35 TL’den 41 TL’ye çıkarıldı.

Kart kullanmayan ve kredi veya banka kartıyla ödeme yapan vatandaşlar için uygulanacak ücret ise 46 TL olarak belirlendi.

GÖZLER UYGULAMA TARİHİNDE

Yeni tarifenin Belediye Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından vatandaşların gözü zamlı ücretlerin hangi tarihten itibaren uygulanacağına çevrildi.

Yozgat’ta şehir içi ulaşım ücretleri yıl içerisinde daha önce de artırılmıştı. Nisan ayında yapılan düzenlemeyle tam biniş 35 TL, öğrenci binişi 27 TL, kredi veya banka kartıyla biniş ise 40 TL olmuştu. Son kararla birlikte Yozgat’ta şehir içi ulaşım ücretlerinde yıl içerisinde ikinci kez değişikliğe gidilmiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.