enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
48,2973
EURO
55,9616
ALTIN
6.717,64
BIST
13.953,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Açık
23°C
Yozgat
23°C
Açık
Perşembe Açık
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C

Fabrika üretimi durdurdu, 65 işçi işsiz kaldı

Fabrika üretimi durdurdu, 65 işçi işsiz kaldı

Yozgat ekonomisinin ve istihdamının önemli tesisleri arasında gösterilen Erensan Basınçlı Kaplar Sanayi fabrikasının üretim faaliyetlerini durdurduğu bildirildi. Fabrikanın kapılarını kapatmasıyla birlikte son etapta 65 işçinin daha işten çıkarıldığı belirtilirken, gelişme kentte sanayi istihdamına ilişkin endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

Yıllardır Yozgat ekonomisine katkı sağlayan ve çok sayıda aile için geçim kaynağı olan tesiste üretimin durması, işçilerin yanı sıra kent esnafı ve yerel ekonomi açısından da önemli bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

65 EMEKÇİ DAHA İŞİNİ KAYBETTİ

Fabrikanın üretim faaliyetlerini durdurmasıyla birlikte son etapta 65 işçinin daha işine son verildiği ifade edildi.

İşini kaybeden çalışanlar ve aileleri açısından yeni bir geçim sorununu beraberinde getiren gelişmenin, Yozgat’ın sınırlı sayıdaki sanayi istihdamına da olumsuz yansıması bekleniyor.

Fabrikada uzun yıllardır çalışan emekçilerin işsiz kalması, kentte yeni istihdam alanlarının oluşturulması konusundaki ihtiyacı bir kez daha ortaya koydu.

ESNAFIN DA ETKİLENMESİ BEKLENİYOR

Üretim tesislerinin yalnızca çalışanlara değil, kent ekonomisinin farklı kesimlerine de doğrudan ve dolaylı katkı sağladığına dikkat çekiliyor.

Fabrikanın faaliyetlerini durdurmasıyla birlikte çalışanların gelir kaybının yanı sıra şehirdeki ticari hareketliliğin de bundan etkilenebileceği belirtiliyor.

İşçilerin aileleriyle birlikte yaşadığı ekonomik kaybın, kent merkezindeki esnaf başta olmak üzere yerel piyasadaki sıcak para akışına da yansımasından endişe ediliyor.

BBP’DEN İŞÇİLERE DESTEK

Yaşanan gelişmenin ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

BBP temsilcileri, işten çıkarılan 65 işçinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirterek, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Açıklamada, “Büyük Birlik Partisi olarak, ekmeğinin ve alın terinin peşinde olan tüm işçi kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız” denilerek, Yozgat’ın istihdamına darbe vurduğu değerlendirilen kapanma kararının ve işten çıkarmaların kabul edilemez olduğu savunuldu.

BBP tarafından yapılan açıklamada, işçilerin yaşadığı mağduriyete devletin hukuk sistemi içerisinde sahip çıkılması gerektiği belirtilerek, sürecin yakından takip edileceği kaydedildi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

BBP açıklamasında Yozgat milletvekillerine de çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, Yozgat halkının iradesiyle Meclis’e gönderilen milletvekillerinin yaşanan mağduriyet karşısında sorumluluk üstlenmesi gerektiği belirtilerek, işten çıkarılan 65 emekçiye sahip çıkılması istendi.

BBP, işçilerin ve ailelerinin yalnız olmadığını vurgulayarak, çalışanların hak ve hukuk mücadelesinde yanlarında olacaklarını bildirdi.

“İŞSİZLİK ŞEHRİN KADERİ OLAMAZ”

BBP tarafından yapılan değerlendirmede, Yozgat’ta sanayi yatırımlarının yetersizliğinin uzun süredir önemli bir sorun olduğuna dikkat çekildi.

Mevcut üretim tesislerinin faaliyetlerini durdurmasının kentteki göç sorununu daha da derinleştirebileceği savunulan açıklamada, özellikle gençlerin ve nitelikli iş gücünün istihdam imkanlarının yetersizliği nedeniyle şehir dışına yöneldiği ifade edildi. Açıklamada, “Göç tehlikesi derinleşiyor, işsizlik şehrin kaderi olamaz” mesajı verilerek, Yozgat’ta yeni sanayi yatırımlarının hayata geçirilmesi ve mevcut istihdam alanlarının korunması çağrısında bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.