Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi amacıyla yürüttüğü okul güvenliği çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanı Muzaffer Yaşar ile Şube Müdürü Yasin Gürsoy, Yavuz Selim İlkokulu’nu ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette okulun fiziki güvenlik durumu, öğrenci giriş-çıkış düzeni, acil durum uygulamaları ve eğitim ortamlarının genel işleyişi yerinde değerlendirildi. Okul yönetimiyle bir araya gelen heyet, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken güvenli eğitim ortamlarının daha da güçlendirilmesine yönelik istişarelerde bulundu.
Ziyaret sırasında açıklamada bulunan Eğitim Müfettişleri Başkanı Muzaffer Yaşar, öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim görmesinin en önemli önceliklerden biri olduğunu belirtti.
Yaşar, “Evlatlarımızın huzur ve güven içinde eğitim alması en büyük önceliğimizdir. Eğitim kurumlarımızda güvenli ortamların oluşturulması adına çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Okul güvenliği kapsamında gerçekleştirilen ziyaret ve denetimlerin il genelindeki eğitim kurumlarında belirli aralıklarla devam edeceği bildirildi