Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanın Ömer Aydoğmuş, motorin fiyatlarına yapılan son zammın ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın çiftçiden esnafa, nakliyeciden vatandaşa kadar toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkilediğini belirten İl Başkanı Aydoğmuş, özellikle tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Yozgat’ta üreticinin ciddi ekonomik baskı altında kaldığını söyledi.
Motorin grubuna yapılan 1 lira 10 kuruşluk zammın ardından değerlendirmelerde bulunan Aydoğmuş, artan maliyetlerin üretim gücünü her geçen gün daha da zayıflattığını ifade etti. Çiftçinin artık kazanç elde etmeyi değil, zarar etmeden ayakta kalmayı hesapladığını dile getiren Aydoğmuş, “Mazot fiyatı yükseldikçe çiftçinin tarlaya çıkması zorlaşıyor. Üretici artık kazanç hesabı değil, zarar hesabı yapıyor. Gübre, yem, ilaç ve akaryakıt maliyetleri altında ezilen üretici, destek bekliyor” dedi.
Akaryakıt zamlarının yalnızca araç sahiplerini ilgilendiren bir konu olmadığını vurgulayan Aydoğmuş, ulaşım ve lojistik giderlerindeki artışın doğrudan market ve pazar fiyatlarına yansıdığına dikkat çekti. Vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirten Aydoğmuş, “Bugün motorine yapılan her zam, yarın sofradaki ekmeğe, pazardaki sebzeye ve marketteki temel gıda ürünlerine zam olarak geri dönüyor. Vatandaş artık alışveriş yaparken ihtiyaçlarını değil, bütçesini düşünmek zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.
Yozgat’ta küçük esnafın, servis şoförlerinin, kamyoncuların ve taşımacılık sektöründe çalışanların da ağır maliyet baskısı altında olduğunu belirten Aydoğmuş, ekonomik şartların her geçen gün daha da zorlaştığını söyledi. Sürekli gelen zamların toplumun tüm kesimlerini ekonomik çıkmaza sürüklediğini ifade eden Aydoğmuş, özellikle üretim ve ticaret yapan kesimlerin ayakta kalma mücadelesi verdiğini kaydetti. Ekonomide kalıcı çözümün üretim odaklı ve güven veren politikalarla mümkün olacağını savunan Aydoğmuş, vatandaşın artık günü kurtarma değil geleceğe güvenle bakma ihtiyacı içerisinde olduğunu belirtti. Açıklamasının sonunda dar gelirli vatandaşları, çiftçileri ve üreticileri koruyacak ekonomik adımların acilen hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Aydoğmuş, ekonomik istikrarın toplumun her kesimi için büyük önem taşıdığını ifade etti.