enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,7216
EURO
50,0857
ALTIN
5.932,32
BIST
11.282,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Karla Karışık Yağmurlu
3°C
Yozgat
3°C
Karla Karışık Yağmurlu
Salı Karla Karışık Yağmurlu
1°C
Çarşamba Az Bulutlu
3°C
Perşembe Az Bulutlu
6°C
Cuma Çok Bulutlu
6°C

Yozgat’ta 26 damızlık gebe düve teslim edildi

Yozgat’ta 26 damızlık gebe düve teslim edildi

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” kapsamında 26 adet damızlık gebe düve teslim alan Veteriner Hekim Abdüssamet Zararsız’ı, Merkez Divanlı Mahallesi’nde kurduğu besi çiftliğinde ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2025 yılında başlattığı proje çerçevesinde, TİGEM’e ait etçi ırk gebe damızlık büyükbaş hayvanlar yetiştiricilere teslim ediliyor. Projeye Yozgat genelinden 2 bin 944 yetiştirici başvuruda bulunurken, yapılan değerlendirmeler sonucunda 27 asil, 41 yedek olmak üzere toplam 68 yetiştirici destek almaya hak kazandı.

26 ANGUS GEBE DÜVE TESLİM EDİLDİ

Projenin birinci etabında, Merkez Divanlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Abdüssamet Zararsız’a, Iğdır Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 26 adet Angus ırkı gebe düve teslim edildi. Bu teslimatla birlikte Yozgat genelinde üreticilere ulaştırılan damızlık hayvan sayısı 86’ya yükseldi.

8 MİLYON TL’LİK KIRSAL KALKINMA YATIRIMI

Aynı zamanda Kırsal Kalkınma Yatırımları kapsamında 8 milyon TL hibeye esas sözleşmesi bulunan Zararsız’ın projesi çerçevesinde;

50 baş kapasiteli modern ahır,

Süt sağım sistemi,

Hayvancılık ekipmanları
tamamlanarak işletme faaliyete hazır hale getirildi.

VALİ ÖZKAN: “KIRSALDA BEREKET, GELECEĞE YATIRIMDIR”

Ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Ali Özkan, işletmenin kırsal kalkınma ve hayvancılık destekleri açısından örnek teşkil ettiğini belirtti. Proje kapsamında üreticilere 12 ay boyunca aylık 1.500 TL bakım ve yem desteği sağlanacağını, ayrıca ilk yıl gebe hayvanların TARSİM sigortalarının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Vali Özkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlıklarımızın güçlü desteğiyle Yozgat’ımızda Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Eğitimden sağlığa, güvenlikten turizme kadar birçok alanda yatırımlar sürerken, tarım ve hayvancılıkta da çok ciddi bir ivme yakalamış durumdayız.

Burada Divanlı Mahallemizde işini severek yapan, hem insanımıza hem de bu alana ilgi duyanlara örnek olacak bir üreticimizin işletmesindeyiz. Tarım Bakanlığımız öncülüğünde hem işletme yatırımı hem de 26 adet gebe düve desteğiyle bu işletme bütüncül bir yapıya kavuşturuldu. Hayırlı, bereketli olmasını diliyorum.

Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında il genelinde 27 üreticimize toplamda 416 damızlık hayvan teslim edilecek. Şu ana kadar yaklaşık 90 hayvan üreticilerimize ulaştırıldı.”

İl Müdürü Şentürk: “Proje 2028’e Kadar Sürecek”

Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Ömer Şentürk ise proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında bu işletmeye yüzde 50 hibe desteği sağladık. Aynı zamanda Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi çerçevesinde de gebe düveler üreticimize teslim edildi.

Bu proje 2028 yılına kadar devam edecek. Birinci etapta ilimizde 27 asil, 47 yedek yetiştiricimizle uygulamayı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda yeni başvurular da alınacak.”

ZARARSIZ: “BU DESTEKLER BİZİM İÇİN BÜYÜK MORAL”

İşletme sahibi Veteriner Hekim Abdüssamet Zararsız ise hem işletme yatırımı hem de hayvan desteğinin aynı döneme denk gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı’na, Yozgat Valiliği’ne ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.