enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,8057
EURO
50,2442
ALTIN
5.959,02
BIST
11.335,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
5°C
Yozgat
5°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
8°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Hafif Yağmurlu
6°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C

Akdağmadeni Turizmine dev yatırım

Akdağmadeni Turizmine dev yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen yerel kalkınma hamlesi kapsamında, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi destekleriyle hayata geçirilen projelerin toplu açılışı ve desteklenecek yeni projelerin imza töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende, yıllardır üzerinde titizlikle çalışılan ve ilçenin turizm potansiyelini artıracak olan “Akdağmadeni Kırsal Turizm Projesi” onaylanan destekle resmiyet kazandı. Projenin imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akpınar katıldı.

Uzun süredir dile getirilen ve vatandaşların hayali olan “Akçam Konaklamalı Orman Parkı” projesi için de önemli bir adım atıldı. Yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanacak olan proje, ilçenin turizm alanında kalkınmasına büyük katkı sağlayacak.

Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın, proje hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Akçam Konaklamalı Orman Parkı, ilçemizin doğal güzelliklerini en iyi şekilde değerlendirecek, hemşehrilerimize ve ulusal ile uluslararası misafirlerimize doğayla iç içe kaliteli zaman geçirme imkânı sunacak devasa bir projedir. Orman içerisinde Keçi Kalesi – Su Oluğu bölgesinde yaklaşık 500 dönüm alana yayılacak çalışma, Akdağmadeni’nin doğa turizminde marka değerini yükseltecektir.”

Başkan Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü:“Bugünlere kolay gelmedik. Yıllardır hayal olan projeyi gerçekleştirmek, filizlendirmek için adeta arı gibi çalıştık. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz’a, Yozgat Milletvekilimiz Sayın İbrahim Ethem Sedef’e, Yozgat Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan’a, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Sayın Ahmet Şimşek’e, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Dr. Murat Karakoyunlu’ya, ORAN Genel Sekreteri Sayın Yunus Emre Şeker’e ve projenin başından itibaren yanımızda olan ORAN Yozgat İl Koordinatörü Sayın Doğu Sezen ile Turizm Uzmanı Sayın Eda Esma Şahin’e teşekkür ediyorum.” Törende ayrıca desteklenecek diğer çalışmaların imza süreçleri de tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.