$ DOLAR → Alış: 32,20 / Satış: 32,33
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,81

Karacabey: Üniversitemizde huzur ve güven hakimdir

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Üniversitelerinin kuruluşundan bugüne kadar önemli atılımlar yaparak Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yer almayı başardığını belirterek, Bozok Üniversitesinde huzur ve güvenin hakim olduğunu söyledi.

Karacabey: Üniversitemizde huzur ve güven hakimdir
  • 11.10.2017

 

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Üniversitelerinin kuruluşundan bugüne kadar önemli atılımlar yaparak Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yer almayı başardığını belirterek, Bozok Üniversitesinde huzur ve güvenin hakim olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında üniversitenin gelişim sürecini ve geleceğe dönük hedeflerini anlattı. Toplantıya Rektör Yrd. Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayip Duman, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca’da katıldı.

“ÜNİVERSİTEMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Üniversiteyi geleceğe hazırladıklarını vurgulayan  Rektör Karacabey, “Kuruluşundan bugüne kadar önemli atılımlar yaparak Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yer almayı başaran üniversitemizi geleceğe taşıyacak fiziki ve beşeri altyapıyı şimdiden oluşturuyoruz.” dedi.

 

Yeni akademik yılın açılışını gerçekleştirdiklerini ve eğitim öğretim faaliyetlerinin sorunsuz devam ettiğini ifade eden Karacabey, “Üniversitemize huzur ve güven hakimdir. Yozgat ilimizin huzurlu olduğu için biz de bu ortamda huzur içerisinde görev yapıyoruz. Verdiğimiz eğitimi planlarken, mezunlarının rahatlıkla iş bulacağı bir yapıdan ziyade, mezunlarının iş üreteceği bir yapıyı meydana getirmek istiyoruz” diye konuştu.

DEVAMLI OLARAK GELİŞEN, KENDİNİ YENİLEYEN BİR DÜŞÜNCE YAPISIYLA HAREKET EDİYORUZ

Devamlı olarak gelişen, kendini yenileyen bir düşünce yapısıyla hareket ettiklerini vurgulayan Karacabey, Bozok Üniversitesinin Türkiye’de kurulmuş bulunan birçok üniversiteye göre çok yeni sayıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Üniversitemiz, uzun bir geçmişinin olmaması ve diğer bazı dezavantajlara rağmen, önemli sayılabilecek bir büyüme trendi yakalamış, çok önemli atılımlar yapmış, dolayısıyla ülkemizin saygın üniversiteleri arasındaki yerini almıştır. Bugünlere gelmemizde emeği geçen tüm idareci ve personele, desteğini esirgemeyen siyasetçi ve işadamlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Elbette biz bulunduğumuz yeri hiçbir zaman yeterli görmüyor, çok daha büyük hedeflerin peşinde koşuyoruz. Gelişime ayak uyduramayan ve 1 gün bile olsa yerinde duran, geride kalmış olur. Devamlı olarak gelişen, kendini yenileyen bir düşünce yapısıyla hareket ediyoruz. Bu nedenle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üniversitemiz için bir vizyon ortaya koyduk ve bu amaç doğrultusunda planlı, programlı çalışmalar başlattık. Yönetim olarak çok büyük önem verdiğimiz iki ana faaliyet sahamız bulunmaktadır. Bunlardan ilki; eğitim ve öğretim faaliyetlerinin nitelikli ve sorunsuz yürütülmesidir. Üniversitemizdeki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin daha nitelikli hale gelmesi için devamlı olarak kendimizi yeniliyoruz. Hem fiziki hem de beşeri altyapımızı geliştirerek,  öğrencilerimize çağdaş eğitim sisteminin gereklerine uygun içerikler sunuyoruz. Çok büyük önem verdiğimiz diğer faaliyet alanımız ise bilimsel üretimin artırılması ve bulunduğumuz coğrafyanın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına öncülük etmektir. Bu amaçları gerçekleştirmek ve üniversitemizin gelişimini sürdürülebilir kılmak için ben ve ekip arkadaşlarım, geceli gündüzlü çalışıyor, tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu konuda da önemli bir mesafe kat ettiğimizi de belirtmek istiyorum. Üniversite bünyemizde 1 araştırma ve uygulama hastanesi, 13 araştırma merkezi, 4 araştırma destek birimi ve rektörlüğe bağlı 5 birim ile birlikte bilimsel çalışmaları aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bilimsel yayın sayımız her sene artarken, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz de çok önemli çalışmalar ortaya koymaktadır.”

 

ÖĞRENCİ SAYIMIZ 18 BİN’İ AŞTI

Üniversitenin gelişimini her geçen gün artırarak sürdürdüğünü vurgulayan Karacabey, öğrenci sayısının 18 Bin’i aştığını söyledi. Rektör Karacabey şunları kaydetti: “Türkiye’nin yükseköğretim konusunda 2000’li yıllardan sonra olumlu yönde çok büyük bir değişim yaşadığını ve 81 ile üniversite kurulduğunu anlatan Prof. Karacabey, bu nedenle birçok üniversitenin öğretim üyesi temini konusunda bazı sorunlarla karşılaştığını kaydetti. YÖK’ün bu sorunu çözmek için büyük çaba sarf ettiğini anlatan Prof. Dr. Karacabey, “Biz de Bozok Üniversitesi olarak bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle bazı bölümlerimizi henüz açamadık. İçinde bulunduğumuz şartları bilmek durumundayız. Ne yazık ki bulunduğumuz coğrafyadan ve bazı üniversitelerin daha iyi şartları sunmasından dolayı bazı dezavantajlarımız var. Bu dezavantajlara rağmen büyümemizi sürdürüyoruz.  Göreve geldiğimiz 2015 yılında 12 bin öğrencimiz bulunurken, bugün öğrenci sayımız 18 bini aşmış durumdadır. Öğrenci sayımızda 2 yıl içerisinde yüzde 35 oranında bir artış söz konusu olmuştur. Yine bu dönemde akademik personel sayımızda önemli artış meydana geldi. 27 olan profesör sayımız 35’e, 33 olan doçent sayımız, 45’ye, 180 olan yardımcı doçent sayımız ise 245’e yükseldi. Toplam akademisyen sayısı hain darbe girişiminden sonraki ihraçlara rağmen, 694’ten 785’e çıktı. Bu rakamlar yılsonuna kadar daha da artacak. İdari personel sayımız hizmet alımlarıyla birlikte 800’ü aşmıştır.”

FAKÜLTE SAYIMIZI 11’E YÜKSEKOKUL SAYIMIZI 15’E YÜKSELTTİK

Göreve geldiği günden bu yana fakülte ve yüksekokul sayısını artırdıklarını kaydeden Karacabey, “2015 yılında 8 olan fakülte sayımız 11’e, 11 olan yüksekokul ve meslek yüksekokulu sayımız 15’e yükseldi. Yeni bölümler eklediğimiz Sağlık Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi ile ilgili talebimiz YÖK tarafından kabul edildi. Bakanlar Kurulu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından sonra fakülte sayımız 12’ye çıkacak. Bu dönemde açılan bölüm ve program sayısında da önemli artışlar sağladık. Bu yıl; Lisans olarak Arkeoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Radyo Televizyon ve Sinema, İş Sağlığı ve Güvenliği, Spor Yöneticiliği, Ebelik bölümleri; önlisans olarak Bahçe Tarımı, Elektronik Teknolojisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik, Optisyenlik, Otomotiv Teknolojisi, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programlarına öğrenci almış bulunuyoruz. Gelecek dönemlerde ise Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Sanat Tarihi Bölümü, Yabancı Diller bünyesinde İngilizce Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Uluslararası İlişkiler, Maliye ve Sağlık Yönetimi Bölümü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise Radyo Televizyon Yayımcılığı programını açmayı planlıyoruz. Akademik personel teminini sağladığımız takdirde İletişim Fakültesi’nin Halkla İlişkiler ve Gazetecilik bölümlerine de gelecek yıl öğrenci almak için gayret gösteriyoruz. 13. fakülte olarak da Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu düşünüyoruz. Açmış olduğumuz program ve bölümleri geleceğin şartlarına göre şekillendiriyoruz. Geleceğin mesleki ve toplumsal ihtiyaçlarına göre kendimizi konumlandırıyoruz. Tercih edilmeyen bölümleri kapatıp, yerine daha çok rağbet görecek bölüm ve programları açıyoruz. Ekip arkadaşlarım, bu konuda titiz bir çalışma yürütüyorlar.”diye konuştu.

ÜNİVERSİTEMİZ YOZGAT EKONOMİSİNE SOSYAL VE KÜLTÜREL ANLAMDA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Üniversitenin Yozgat’a ekonomik, sosyal ve kültürel olarak büyük katkı sağladığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, “Bozok Üniversitesi, Yozgat ili başta olmak üzere bulunduğu coğrafyanın ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişliğine katkı sunmayı önemli bir görev olarak görmektedir. Bulunduğu şehirle bütünleşmiş, şehir tarafından benimsenmiş bir kurum olarak, Yozgat’ın ekonomik, tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkaran, geliştiren, tanıtan ve bunu ekonomik değere dönüştüren bir yapı oluşturuyoruz. İlimizin tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfedilmesi ve tanıtılıp ekonomik değere dönüştürülmesine yönelik araştırmalarımız devam ediyor. Üniversitemizde iki yıl üst üste Uluslararası Bozok Sempozyumu düzenledik. Her yıl farklı ülkelerden 250’yi aşkın bilim adamı Yozgat’a gelerek bilimsel faaliyetlerini icra ettiler. Burada Yozgat’ın turizm potansiyeli ve sorunlarını etraflı bir biçimde ele aldık. Yozgat’ın enerji altyapısı ve potansiyeli ile ilgili çalışmaları ortaya koyduk.” dedi.

Üniversitenin Yozgat için çok büyük bir nimet olduğunu ve herkesin bu bakış açısıyla üniversiteyi sahiplenmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Karacabey, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Şu hususun altını özellikle çizmek istiyorum. 18 bin öğrenci, 2 bine yakın personelimizin ilimize doğrudan ekonomik katkısının yıllık 300-400 Milyon lira civarında olduğunu tahmin ediyoruz.Yıl içerinde düzenlenen çok sayıda bilimsel etkinliğin yanında sosyal ve kültürel etkinliklerle de şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına önemli ölçüde canlılık katıyoruz. İlimizin tanıtılması noktasında da 18 bin gönüllü elçimiz var. 81 ilden öğrencilerimiz var. Biz bu öğrencileri memnun edersek, hoşgörü çerçevesinde misafirperverliğimizi gösterirsek, ilimizin tanıtılması ve imajının doğru anlaşılmasına da önemli katkı sağlamış oluruz. Bu noktada hepimize çok önemli görevler düşmektedir.”

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, devam eden yatırımlarla ilgili ise şu bilgileri verdi: “Hâlihazırda tamamlanan projelerimizin yanında devam eden önemli yatırımlarımız da bulunmaktadır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun yeni binasının projesi tamamlanmış olup, ihale aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu’nun temelini attık, inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. İlahiyat Fakültesi ikinci binasının yer teslimi yapılmış olup temel atma aşamasına gelinmiştir. Tıp fakültemizin morfoloji binası ve 280 yatak kapasiteli Araştırma ve Uygulama Hastanemizi de tamamlayarak hizmete sunacağız. Burada modern tıbbın tüm imkanlarını halkımız için seferber edeceğiz. Üniversite kampusumuzun ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız devam ettirirken, kampusumuzdaki sosyal hayatı canlandırma adına da iki yeni kafeteryanın yapımına başlamış bulunuyoruz. Ayrıca üniversitemizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan bir gölet yapılması için girişimlerimiz sonuç verdi. DSİ tarafından üniversitemizin kuzey doğusuna 500 bin ton su kapasiteli bir gölet inşa edilecektir.

DÜNYADAKİ 63 BİN ÜNİVERSİTE ARASINDA BOZOK İLK 2 BİN ARASINDA YER ALMAKTADIR

Dünyadaki 63 bin üniversite arasında yapılan sıralamada Bozok Üniversitesi ilk 2000 üniversite arasında yer almaktadır. Türkiye’den bu sıralamaya sadece 71 üniversite girebiliyor. Günümüz dünyasında artık ülkeler arasındaki rekabet şehirler ve üniversiteler arası rekabete dönüşmüş durumdadır. Şehirlerin gelişmişlik düzeyi, üniversitelerin başarıları ile doğru orantılı olarak ilerlemektedir. Biz de bu gerçeğin bilincinde olarak, ülkemiz ve diğer dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek bir üniversite olmayı arzu ediyor, bütün çalışmalarımızı, planlamalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Mevcut potansiyelimizi harekete geçirerek, en iyi yere gelmeyi arzu ediyoruz. Bugün çalışmalarımızı sürdürürken, bundan 10 yıl sonrasını, 50 yıl sonrasını, 100 yıl sonrasını da düşünüyoruz.  Bozok Üniversitesi’nin daha çok başarılı olması, daha çok büyümesi ve daha çok ilerlemesi için herkesin azami derecede gayret göstermesi gerektiğine inanıyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Karacabey, Yozgat ve bölge açısından; eğitim başta olmak üzere, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan çok büyük bir değer olan Bozok Üniversitesi’ni el birliği ile geleceğe taşımaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

ReklamReklam
Vatandaşların sorunlarını makamında diliyor çözüm üretiyor
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şehrin vatandaşlarıyla doğrudan iletişim kurarak sorunları yerinde dinlemeye ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışını sürdürmeye...
Şefkat Eli Derneği’nden Anneler Günü etkinliği
Sorgun’da faaliyetin sürdüren Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, Anneler Günü dolayısıyla farklı bir etkinliğe imza atarak Kaareveli Köyünde köy...
İnandık Barajı ile 28 Bin 750 dekar tarım alanı sulanacak
Yozgat’ın önemli tarım bölgelerinden olan Yerköy İlçesindeki İnandık Barajı 28 Bin 750 dekar tarım alanına can suyu verecek.
Yozgatlılar Dernek Başkanı Aytaç Bingöl, adaylığını açıkladı
Ankara'da yaşayan Yozgatlıları bir araya getirmek ve ortak çatı altında birleştirmek amacıyla harekete geçen Keçiören Yozgatlılar Dernek Başkanı Aytaç Bingöl,...
Pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi
“Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla Yeşilay’ın organize ettiği Bisiklet Turu yağışlı havaya rağmen yapıldı, ortaya renkli görüntüler çıktı. Yeşilay...
Şerefli, ailesinin mutlu günü
Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli hayattaki en mutlu günlerinden birini Hakimlik mesleğini sürdüren kızı ...
Depremde zarar gören ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 18 Nisan tarihinde Tokat / Sulusaray merkezli yaşanan depremden etkilenen Kadışehri’nde ağır hasar gören bazı...
Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) buğday alım fiyatının bir an önce belirlenmesini isteyen temsilciler, geçen yıl kiloda 8.25 lira olarak açıklanan...
Aranan şahıslar yakalandı
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, yasadışı faaliyetleri tespit etmek ve suçluları adli mercilere teslim etmek...
Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, bu yarışmanın öğrencilerimizin...
Milletvekilleri Akgül ve Şahan’dan  Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat'ta siyasi temsilin önemli isimleri olan Ak Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, beraberlerinde il yönetim kurulu üyeleriyle...
AK Parti’de istişare ve değerlendirme toplantısı
Ak Parti Yozgat milletvekilleri ilçe ve belde belediye başkanlıkları ziyaretinin ardından İlçe başkanları ile istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.
Vali Özkan’dan anlamlı ziyaret
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, beraberinde Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, 2008 yılında Hakkari Yüksekova'da şehit olan Piyade Çavuş Selman...
Sağlık Personeline uyum ve koordinasyon eğitimi verildi
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi’nde, sağlık personelinin daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunabilmeleri için personeline uyum...
Öğrenciler sabah namazında buluştu
Yozgat Önder İmam Hatipliler Derneği, her hafta Cuma günleri olduğu gibi bu Cuma’da sabah namazında Çapanoğlu Büyük Cami’de bir araya...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ