$ DOLAR → Alış: 32,30 / Satış: 32,43
€ EURO → Alış: 34,58 / Satış: 34,72

Öğretmenlere yönelik düzenlenen seminerler tamamlandı

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yozgat Merkez ve ilçelerde görev yapan öğretmenlere yönelik pozitif kişiliğin eğitime katkısı, moral, motivasyon, iletişim ve empati konusunda düzenlenen seminerler tamamlandı.

Öğretmenlere yönelik düzenlenen seminerler tamamlandı
  • 16.09.2017

 

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yozgat Merkez ve ilçelerde görev yapan öğretmenlere yönelik  pozitif kişiliğin eğitime katkısı, moral, motivasyon, iletişim ve empati konusunda düzenlenen seminerler tamamlandı.

Sosyolog Eğitim Danışmanı ve Yaşam Koçu İsmail Karasu tarafından Bozok Ünüversitesi Erdoğan Akdağ Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Vali Kemal Yurtnaç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, yaptığı konuşmada, geçen yıl okullarda eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik olarak Vali Kemal Yurtnaç’ın talimatı ile çalışma başlattıklarını ve bu çalışma kapsamında Yozgat’ı 7 bölgeye ayırdıklarını belirtti.
Söz konusu 7 bölgede çalıştaylar düzenlediklerini hatırlatan Tekin, “Bu çalıştaylarda, veliler vardı, öğrenciler vardı, öğretmenler vardı, STK’lar vardı. Bir strateji belgesi oluşturduk. Yozgat’ta biz eğitimi nasıl kaliteli hale getiririz, neler yapmamız gerekir. Bunu oturduk konuştuk ve bir kitapçık haline getirdik. Bu yıl eğitim yılının başından itibaren okullarımızda uygulayacağız. Burada 4 tane hedef sıraladık. Dedik ki, eğitimde ki kaliteyi artıracağız. Gençlerimizin kimlik ve kişiliklerini oluşturacağız. Gençlerimizin toplumla bütünleşmesini sağlayacağız. Ders ve sınav başarısını artıracağız. Başlıklar halinde oluşturduğumuz bu kitapçığı 542 okulumuzun müdürlerine teslim ediyoruz” şeklinde konuştu. Müfredatın değişeceğine değinen Tekin, “Yine bakanlığımız müfredatı yenileme çalışması içerisindeydi. Bu yıl itibariyle 1-5 ve 9. Sınıflarda müfredat yenilemesi yapıldı ve kitaplar basıldı. Önümüzdeki yılda kitaplarımız müfredata uygun hale gelecek. Önümüzdeki yıl yeni müfredatla tüm sınıflar uygun hale gelecek. Bununla alakalı da bizim ilimizde öğretmenlere yönelik çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

İLİMİZDE 78 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Tüm okulların stratejik plana uygun hale getirilmesi için denetleyeceklerini de dile getiren Tekin,  “Bunu tüm okullara dağıtılacak hale getirdik. Tüm okullarımızı stratejik plana uygun hale gelmesi için denetleyeceğiz. İlimizde 78 bin öğrencimizle eğitim görüyor. Derslik noktasında ülke ortalamasının üzerindeyiz. Bu strateji belgesi tamamen Yozgat’a özel bir çalışma. Vali bey de 81 ile gönderdiğini belirtti. Yozgat’a özel bir çalışma ülke genelinde tüm öğretmenlerimizde bulunacak. Öğretmeni bilgilendireceğiz ki o da öğrenciye daha kaliteli hizmet verebilsin. Seminerimizden 5 bin 600 öğretmenimiz faydalandı. Tabi buna benzer çalışmalarımız da devam edecek.” dedi.

EĞİTİMDE KALİTENİN ARTIRILMASINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Seminerin ilk gününe katılan ve eğitimde kalitenin arttırılmasına büyük önem verdiklerini dile getiren Vali Kemal Yurtnaç, “Eğitimin kalitesini artırmak, nitelikli insan yetiştirmek için gayret göstermelisiniz. Bu maksatla strateji belgesi oluşturduk. Birinci sayfasından sonuncu sayfasına kadar Yozgat’ta milli eğitim çalışanlarının oluşturduğu bir kitapçık bu. Bu kitapçığı il ve ilçelerimizde ki tüm okullarımıza dağıtacağız. Şekil ve şablon peşinde olmayacağız. Bu maksatla çocuklarımızın kültürel hayatının zenginleşmesi ile alakalı bu eğitim çalışmasını yaptık. Bu strateji çalışmasında 4 tane önceliğimiz var. Bu dört tane önceliğimizin arasında eğitimde kalitenin artırılması birinci stratejimiz. Kimlik ve kişilik oluşturmak ikinci hedefimiz. Çocuklarımızı hem iyi okulları kazanması için hazırlayacağız hem de kimlik ve kişiliğini olgunlaştıracak çalışmalar yapacağız.
Bunun için hiçbir sıkıntımız yok. Öğretmenlerimize öğrenci koçluğu yaptıracağız. Belli bir öğrenci sayısına bir öğretmen koçluk yapacak. Okul dağıldıktan sonra eve gitmeyecekler ve 15-20 dakika öğrenci koçu öğrencilerle sohbet edecek, onları dinleyecek, dersin dışında çocuklarla ilgilenecekler. Sanattan, spordan, ülkeden, aileden, çevreden aklınıza ne gelirse onlardan konuşacaksınız. Bu maksatla çocuklarımıza gerekli desteği vereceğiz ve heyecanımızı kaybetmeyeceğiz.
Geçtiğimiz yıl değerler eğitimine 2 bin öğrencimiz katıldı ve aralarından kura ile belirlenen öğrencilerimizi Balkanlara götürdük. Bu projemiz bu yılda devam edecek. Gençlerimizin toplumla bütünleşmesini sağlayacağız. Çocuklarımızın okul ve sınav başarılarını artıracağız. Oluşturduğumuz bu strateji belgesi raflarda tozlanacak bir hal almayacak. Kaç tane okulumuz varsa hepsine bunu vereceğiz. Öğretmenler olarak bunu okuyup oturup analizler yapacaksınız. Okul idarecilerimiz öğretmenlerimiz öğrencilerle içli dışlı hale gelecek. Bu içeriği uygulanabilir bir hale getireceğiz ve nihayetinde çocuklarımıza iyi bir yol çizeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

ReklamReklam
Süleyman Şahan’ın girişimleriyle Yozgat’a 34 yeni doktor atandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeler neticesinde Yozgat’a 26 Uzman hekim, 8’de pratisyen...
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
Zabıta ekiplerinden fırın denetimi
Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri şehir merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında hijyen ve gramaj denetimi yaptı.
Pastalı doğum günü sürprizi
Gazetemiz Yeniufuk'un ortakları Bekir Çaylak ve Cemil Mermertaş, mesai arkadaşlarından yaş günü sürpriziyle karşılaştılar. Bugün, ofislerinde düzenlenen sıcak bir kutlama...
Hak İş Yozgat İl Başkanlığı 1 Mayıs’ı kutladı
                Hak İş Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanında ellerinde sendika ve Türk Bayrakları ile...
Başkan Altuntaş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye şefi...
Meclis üyelerinden hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Yozgat Belediyesi Meclis üyeleri; Nuri Tinel,  Sibel Yıldırım, Ahmet Mitat Çakıroğlu ve Hüseyin Durusoy, İl Genel Meclis Başkanı...
Başkan Arslan, tesisleri yerinde inceledi
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan,, Yozgat Park ve Belediye Kreşi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ