$ DOLAR → Alış: 32,17 / Satış: 32,30
€ EURO → Alış: 34,90 / Satış: 35,04

2 Bin 500 Kişiye Aşure dağıtıldı

Yozgat İl Müftülüğü, Muharrem ayı dolayısıyla Cumhuriyet Alanı’nda kurulan stantta 2 bin 500 kişiye aşure dağıttı.

2 Bin 500 Kişiye Aşure dağıtıldı
  • 28.07.2023

Yozgat İl Müftülüğü, Muharrem ayı dolayısıyla Cumhuriyet Alanı’nda kurulan stantta 2 bin 500 kişiye aşure dağıttı.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ve İl Müftüsü Ali Gülden’in katılımıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımında, vatandaşlar aşure alabilmek için sıraya geçti. Özellikle çocukların ilgi gösterdiği dağıtımda, Vali Polat, Başkan Köse ve Müftü Gülden kendi elleriyle aşure dağıttı.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, yaptığı açıklamada, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını niyaz ettiğini ifade etti. Kur’an-ı Kerim’de Allah tarafından haram kılınan aylardan biri olan Muharrem ayının özel bir dönem olduğuna dikkat çeken Gülden, bu ayın dikkat ve hassasiyet gerektiren bir zaman olduğunu, kötülükten uzak durma, birlik ve beraberliğin öne çıktığı bir mevsim olduğunu vurguladı.

Gülden, bu özel ayda oruç tutmanın müminlere tavsiye edildiğini ve Hz. Peygamber’in de oruç tutmayı sünnetlerinden biri olarak gösterdiğini belirtti. Ayrıca, aşure ikramının bu ayda yapılan önemli geleneklerden biri olduğunu ve toplumun birlikteliğine ve paylaşma kültürüne katkı sunduğunu dile getirdi.

Yozgat Valisi Ziya Polat da, aşure gününün toplumlar arasında birlik ve beraberlik duygusunu güçlendiren önemli bir gelenek olduğuna dikkat çekti. Birlikte paylaşmanın ve yardımlaşmanın gücünü vurgulayan Vali Polat, Yozgat halkının bu güzel günü bir arada kutlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Aşure dağıtımıyla birlikte Yozgatlılar, Muharrem ayının önemini anlamlandırarak bir araya gelme fırsatı buldu.

ReklamReklam
19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Vali Özkan, Boğazlıyan’da vatandaşlarla bir araya geldi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Boğazlıyan İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet edip sorunlarını dinleyerek taleplerini aldı.
Vali Özkan: Bölgemize katkı sağlayan her türlü girişimi destekliyoruz
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat'a yatırım yapan ve istihdam sağlayan tüm iş insanlarına teşekkür ederek, bölgenin ekonomik büyümesine katkı...
Kabayel’den tasarruf kararı eleştirisi
Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel, hükümetin kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve israfın önlenmesi amacıyla açıkladığı tasarruf...
Arif Topal, İl Müdürlüğü Görevine Asaleten atandı
Adana/Karaisalı Eğlence köyünde doğan ve mesleki hayatında önemli başarılar elde eden Arif Topal, geçtiğimiz yılsonunda Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler...
Köse, Art& Arch Mimarlık Ofisi dualarla açıldı
Sahipliğini Yozgat’ın genç mimarlarından Fatma Nur Köse’nin yaptığı Köse, Art & Arch Mimarlık Ofisi, Kaytan Plaza’nın 3. Katında dualarla gerçekleşen...
Tasarruf ve Verimlilik Odaklı Yeni Dönem kamuda başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ile Kamu Kaynaklarının etkin ve daha tasarruflu kullanımı hedefleniyor.
SGK personeli sosyal etkinlikte buluştu
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bu özel etkinlikte SGK personelleri,...
Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde, 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Sedef, Meclis kürsüsünden Yozgat’ın taleplerini dile getirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, TBMM'de yaptığı konuşmada Yozgat’ın taleplerini meclis kürsüsünde dile getirdi.
Başhekim Demir, Hemşirelerin Günü’nü kutladı
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Ali Demir, beraberinde idari ekip ile birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası...
Başhekim Kozan: Hipertansiyon hastaları kilo kontrolü sağlamalı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan Hipertansiyon hastalarının düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolünü sağlamaları gerektiğini söyledi.
Yozgat’tan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Yozgat'lı ilk hacı adayı kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.
Merkez Ortaokulunda Anneler Günü etkinliği
Yozgat Merkez Ortaokulu tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği büyük beğeni topladı.
Akdemir’den, Halkbank kredi faiz oranlarının artırılmasına sert tepki
Yozgat Bakkalar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, Halkbank'ın kredi faiz oranlarında geriye dönük artış yapmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ