$ DOLAR → Alış: 32,17 / Satış: 32,30
€ EURO → Alış: 34,90 / Satış: 35,04

Başkan Köse: Altyapı çalışmaları ile kayıp kaçağın önüne geçeceğiz

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, büyük altyapı çalışmaları ile Yozgat’a asırlar boyu hizmet edecek bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Başta insan sağlığı olmak üzere altyapı çalışmaları ile kayıp kaçağında önüne geçmiş olacağız.”dedi.

Başkan Köse: Altyapı çalışmaları ile kayıp kaçağın önüne geçeceğiz
  • 06.04.2023

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, büyük altyapı çalışmaları ile Yozgat’a asırlar boyu hizmet edecek bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Başta insan sağlığı olmak üzere altyapı çalışmaları ile kayıp kaçağında önüne geçmiş olacağız.”dedi.

Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Celal Köse, görevlilerden bilgi alarak projelerin biran önce tamamlanması için yoğun mesai harcıyor.

Bahar ayı ile birlikte asfalt mevsiminin de başladığını vurgulayan Başkan Köse, “Altyapı çalışmalarını tamamladığımız bölgelerimizde sıcak asfalt serimine devam ediyoruz. Kentimizi her konuda yaşanır bir şehir haline dönüştürmek için vizyonlu projeleri bir bir hayata geçiyoruz. Belediyecilik sadece yol, kaldırım yapmak yada şehrin temizliği ile uğraşmak değildir. Yozgat’a değer katacak toplumun bütün kesiminin de faydalanacağı hizmetleri projeleri hayata geçirmek görevimizdir. Bunun gayreti içerisinde çalışmalarımızı gece gündüz demeden bütün ekiplerimizle birlikte sürdürüyoruz.”dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI İLE KAYIP KAÇAĞIN ÖNÜNE GEÇECĞİZ

Yozgat’ın altyapısının yanından tüm abone bağlantılarının da yenileceğinin altını çizen Köse, “Şehrimizdeki tüm abone bağlantılarının olduğu su borularını da yenileyeceğiz. Şuana kadar 25 kilometre abone bağlantılarını yeniledik. Ekiplerimiz gece gündüz demeden sahada çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürüyorlar. Altyapısı tamamlanan bölgemizde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hemen asfalt ve diğer işlemlerini de tamamlıyoruz. Bizim bu projemizi hayata geçirmekteki amacımız; tabi kayıp kaçağı önlemenin yanında şehrimizin ve vatandaşımızın parasının çarçur edilmemesi ve 1 kuruşunun boşa gitmesini istemiyoruz.

Suya ödediğimiz aylık enerji faturası 11 Milyon TL diğer masraflarla birlikte bu rakam 13-14 Milyon TL’yi buluyor. Sudaki tahsilatımız ise sadece 2,5 Milyon lira. Sadece elektrikten kaybımız Yozgatlı vatandaşımızın, garip, gurabanın cebinden çıkan para 7 Milyon lira. Hizmete gidecek para bir yılda 84 milyon lira ve 10 yılda 840 Milyon lira bu çok büyük bir rakam. Aynı zamanda Yozgat Belediyemizin şehir içme suyu ağındaki kullanılan boruların 3’te 1’i asbestli boru. Vatandaşlarımızın sağlığını her şeyin üstünde görüyoruz. Buda sağlık açısından son derece önem arz ediyor ve biz vatandaşlarımızın çocuklarımızın torunlarımızın ve nesillerimizin sağlığını düşündüğümüzden bu projemizi hayata geçirdik.”diye konuştu

PROJELERİMİZDE SONA GELİNDİ

Çapanoğlu Büyük Cami, Milet Bahçesi’nde sona gelindiğini ve Yeni Hal, İş ve Yaşam Merkezi’nde de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Başkan Köse, “Çapanoğlu Büyük Camisi Çevre Düzenleme Projesi kapsamında, 154 araçlık kapalı otopark, kültür merkezi, kent meydanı, aşevi, hocalar kahvesi, yeşil alanlar ve süs havuzları yapılacak. Bölge halkının yeni cazibe noktası olacak. Çalışmalarımız tamamlandığında projemiz şehrimize ayır bir renk katacak. Bunun yanı sıra, yine Büyük Camimizin hemen yanındaki Bankalar Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeni Hal, İş ve Yaşam Merkezi 2. Etap yapım projesinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Burasının da bu yıl içerisinde kaba inşaatını tamamlamayı hedefliyoruz. Bu projemiz ile 3 bin 472 metrekare alan üzerine 43 işyeri ve 15 büro inşa edilecek. Şuan inşaatımız hızla yükseliyor. Burası  Büyük Cami Çevre Düzenlemesi ile entegre bir şekilde hayata geçirilecek. Projemiz hayata geçtiğinde yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip zemin artı 2 kattan oluşan şehrimize yakışır bir kompleks ortaya çıkacak. Yeni yıl açısından 2023 yılı büyük projelerimizin tamamlandığı bir yıl olacak.  Aynı şekilde  Millet Bahçesinde çalışmalarımızda yoğun bir şekilde devam ediyor. burada; millet kıraathanesi, halı saha, tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, etkinlik alanları, süs havuzları, yürüyüş parkuru, kamelyalar yer alıyor. Burası şehrimize değer katacak. Çapanoğlu Büyük Cami Çevre Düzenleme Projemiz, Hal, İş ve Yaşam Merkezi Projemiz, Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi Projemiz, Gençlik ve Spor Merkezi Projemiz,  Şefkat Evi Projemiz, Milli İrade Parkı, Yaşar Uğur Parkı, Mehmet Hulusi Efendi Parkı, Mahalle Konaklarımız, Halı Sahalarımız, Yozgat Belediyesi Modern Kesimhane Tesisimiz ve birçok projemizle Yozgat’ımıza ve  hemşehrilerimize hizmet sunmak için çalışıyoruz.”ifadelerini kullandı.

ReklamReklam
Köse, Art& Arch Mimarlık Ofisi dualarla açıldı
Sahipliğini Yozgat’ın genç mimarlarından Fatma Nur Köse’nin yaptığı Köse, Art & Arch Mimarlık Ofisi, Kaytan Plaza’nın 3. Katında dualarla gerçekleşen...
Tasarruf ve Verimlilik Odaklı Yeni Dönem kamuda başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ile Kamu Kaynaklarının etkin ve daha tasarruflu kullanımı hedefleniyor.
SGK personeli sosyal etkinlikte buluştu
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bu özel etkinlikte SGK personelleri,...
Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde, 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Sedef, Meclis kürsüsünden Yozgat’ın taleplerini dile getirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, TBMM'de yaptığı konuşmada Yozgat’ın taleplerini meclis kürsüsünde dile getirdi.
Başhekim Demir, Hemşirelerin Günü’nü kutladı
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Ali Demir, beraberinde idari ekip ile birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası...
Başhekim Kozan: Hipertansiyon hastaları kilo kontrolü sağlamalı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan Hipertansiyon hastalarının düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolünü sağlamaları gerektiğini söyledi.
Yozgat’tan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Yozgat'lı ilk hacı adayı kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.
Merkez Ortaokulunda Anneler Günü etkinliği
Yozgat Merkez Ortaokulu tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği büyük beğeni topladı.
Akdemir’den, Halkbank kredi faiz oranlarının artırılmasına sert tepki
Yozgat Bakkalar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, Halkbank'ın kredi faiz oranlarında geriye dönük artış yapmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.
Sendikalar kamu çalışanlarının mağdur edilmemesini istiyor
Kamuda tasarruf paketi kapsamında alınan kararlar ve önlemler hakkında değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Yozgat...
Yozgat Emniyet’inin acı kaybı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 53 yaşındaki polis memuru, dün gece görevli olduğu ekip...
Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her yıl 16 Mayıs tarihinin yer aldığı hafta içerisinde kultladığı Sosyal Güvenlik Haftas’nı bu yılda dolu...
Vali Özkan: Toplumumuzun tüm kesimi destek olmalı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Engelliler Haftası'nın önemine değinerek, toplumun tüm kesimlerinin engelli bireylere destek olması gerektiğini söyledi.
SGK İl Müdürü Demir’den Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ