$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 34,61 / Satış: 34,75

Başkan Köse: İsrafın önüne geçeceğiz

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, asrın büyük altyapı projesi ile yüksek enerji maliyeti ve kayıp kaçağında engelleneceğini belirterek, israfında önüne geçeceklerini söyledi.

Başkan Köse: İsrafın önüne geçeceğiz
  • 28.03.2023

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, asrın büyük altyapı projesi ile yüksek enerji maliyeti ve kayıp kaçağında engelleneceğini belirterek, israfında önüne geçeceklerini söyledi.

Büyük Altyapı Çalışmaları kapsamında 230 Kilometre içme suyu hattını yenileyeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Köse, “ Şehrimizde 230 Kilometrelik yıpranmış ve kullanım ömrünü tamamlamış içme suyu hattımızı değiştiriyoruz. Daha sağlıklı içme suyu için içme suyu şebekemizi yeniliyoruz. Şehrimizde İçme suyu hattının kanserojen ürettiği tespit edilmiş asbestli borular sağlıkla düktil borular ile değiştiriyoruz.”dedi.

Yapılan çalışma ile israfın önüne geçeceklerini vurgulayan Köse, “Yüksek enerji maliyeti ile şehrimize getirdiğimiz içme suyumuzun yüzde 67’si kayıp kaçakla israf oluyor. Şehrimize aylık 12 Milyon TL enerji bedeli ile getirdiğimiz içme suyunun yüzde 67’si kaçak kayıp. Büyük Altyapı Projemizin tamamlanmasıyla birlikte insan yaşamı için büyük önem arz eden enerjiden ve maliyetinden tasarruf sağlayacağız.”diye konuştu.

PROJELERİMİZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Projelerin tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Başkan Köse, “Çapanoğlu Büyük Camisi Çevre Düzenleme Projesi kapsamında, 154 araçlık kapalı otopark, kültür merkezi, kent meydanı, aşevi, hocalar kahvesi, yeşil alanlar ve süs havuzları yapılacak. Bölge halkının yeni cazibe noktası olacak.

Bunun yanı sıra, yine Büyük Camimizin hemen yanındaki Bankalar Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeni Hal, İş ve Yaşam Merkezi 2. Etap yapım projesinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada da şuan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yıl şehrimiz açısından  projelerimizin tamamlandığı bir yıl olacak. Yeni Hal, İş ve Yaşam Merkezi Projemiz ile 3 bin 472 metrekare alan üzerine 43 işyeri ve 15 büro inşa edilecek. Şuan inşaatımız hızla yükseliyor. Burası  Büyük Cami Çevre Düzenlemesi ile entegre bir şekilde hayata geçirilecek. Projemiz hayata geçtiğinde yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip zemin artı 2 kattan oluşan şehrimize yakışır bir kompleks ortaya çıkacak. Yeni Hal  İş ve Yaşam Merkezi’miz modern ve estetik mimarisiyle göz dolduracak.”dedi.

ŞEFKATELİ PROJEMİZ DEVAM EDİYOR

Yozgat’a ilçelerden hastanelere tedavi amacıyla gelen ve kalacak yerleri olmayan hasta yakınlarına yönelik yapım çalışmaları devam eden Şefkat Evi projesinden maddi durumu iyi olmayan hasta yakınlarının yararlanacağını vurgulayan Başkan Köse,  “İlçelerimizden ve çevre illerden şehrimize tedavi amaçlı gelen maddi durumu iyi olmayan hasta yakınlarımızın istifade edecekleri Şefkat Evi projemiz hem şehrimize değer katacak hem de hemşehrilerimizin ihtiyacını karşılayacak. Bu projemiz şehrimize değer katacak ve Yozgatlılarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak. Her kesimi gözeterek ve hemşehrilerimizle istişare ederek gerçekleştirdiğimiz, çalışmalarımıza şehrimize hizmet için tüm ekiplerimizle devam ediyoruz. Bu projemizi de en kısa sürede tamamyarak hemşehrilerimizin ve çevre illerden gelen misafirlerimizin hizmetine sunacağız.”şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİNDE SONA GELDİK

Menekşe evlerinin yerine yapılan Millet Bahçesi’nin 52 bin metrekare alana inşa edildiğini vurgulayan Başkan Köse, Millet Bahçesi’nin Yozgat’ın yeni vitrini haline geleceğini ifade etti.

Köse,“Millet Bahçesi içerisinde; Millet kıraathanesi, halı saha, tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, etkinlik alanları, süs havuzları, yürüyüş parkuru, kamelyalar yer alıyor. Burası şehrimize değer katacak. İnsanlarımız rahatlıkla gelip burada vaktini geçirebilecek. Eğitim kültür açısından, hem çocuklarımızın rahatlıkla buralarda oturabileceği, oynayabileceği, ailelerimizin burada kamelyalarımızla vaktini geçirebileceği, hafta sonu özellikle burada dinlenebilecekleri güzel bir alanı inşa ediyoruz. Millet Bahçesi konum olarak kentin en güzel yerlerinden birine sahip. Şuan çalışmalarımızın sonuna geldik.”şeklinde konuştu.

Ramazan ayına da değine Köse,  önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda belediye olarak Ramazan ayını maneviyatına uygun etkinliklerle değerlendireceklerini kaydetti. Ramazan aynının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun en yoğun yaşandığı bir ay olduğunu vurgulayan Köse, “Belediye olarak önceki yıllarda olduğu gibi yine dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gıda paketlerimiz, Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 1000 kişilik iftar çadırımız ve bütün mahalle konaklarımızda hanım kardeşlerimize mukabele programlarımız ramazan ayı boyunca devam edecek. Yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrasında her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve paylaşmaya ihtiyacımız var.”diye konuştu.

ReklamReklam
Milletvekilleri Akgül ve Şahan’dan  Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat'ta siyasi temsilin önemli isimleri olan Ak Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, beraberlerinde il yönetim kurulu üyeleriyle...
AK Parti’de istişare ve değerlendirme toplantısı
Ak Parti Yozgat milletvekilleri ilçe ve belde belediye başkanlıkları ziyaretinin ardından İlçe başkanları ile istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.
Vali Özkan’dan anlamlı ziyaret
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, beraberinde Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, 2008 yılında Hakkari Yüksekova'da şehit olan Piyade Çavuş Selman...
Sağlık Personeline uyum ve koordinasyon eğitimi verildi
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi’nde, sağlık personelinin daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunabilmeleri için personeline uyum...
Öğrenciler sabah namazında buluştu
Yozgat Önder İmam Hatipliler Derneği, her hafta Cuma günleri olduğu gibi bu Cuma’da sabah namazında Çapanoğlu Büyük Cami’de bir araya...
Askerlik yerleri belli oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Mayıs 2024 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek subay...
İlaçlama çalışmaları sürüyor
Yozgat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Süleyman Şahan’ın girişimleriyle Yozgat’a 34 yeni doktor atandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeler neticesinde Yozgat’a 26 Uzman hekim, 8’de pratisyen...
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ