$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 34,61 / Satış: 34,75

KADEM, verdiği eğitimleri sertifika ile taçlandırdı

KADEM Yozgat İl Temsilciliği, muhacir kadın, çocuk ve öğrencilere yönelik açtığı kursları başarıyla tamamlayan yüzlerce kursiyerlere düzenlenen törende sertifikaları verildi.

KADEM, verdiği eğitimleri sertifika ile taçlandırdı
  • 23.05.2022

KADEM Yozgat İl Temsilciliği, muhacir kadın, çocuk ve öğrencilere yönelik açtığı kursları başarıyla tamamlayan yüzlerce kursiyerlere düzenlenen törende sertifikaları verildi.

Kadınlara değer veren ve bu kapsamda düzenlediği okuma, yazma ve meslek edindirme kursları ile kadınları sosyal hayata hazırlayan ve kültürel katkı sunan KADEM İl Temsilciliği çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

KADEM İl Temsilciliğinde düzenlenen Sertifika Törenine; Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Müftüsü Ali Gülden, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli,  İYC Başkanı Nurullah Nurdoğan, Ensar Vakfı Yozgat Şube Başkanı Av Hasan Kandemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürü Bahattin Çelik, Yozgat Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hacı İhsan Çelik,  Eğitime Destek Platformu Başkanı Zeynel Önal, Hak Savunucuları Dernek Başkanı Hüseyin Durusoy, Belediye Birim Müdürü Erhan Erol, KADEM İl Temsilcisi Av.Gülseren Canbolat Kandemir, Kadem gönüllüleri ve kursiyerler katıldı.

  KADEM İl Temsilcisi Av Gülseren Canbolat Kandemir, sertifika töreninde yaptığı açılış konuşmasında KADEM’in faaliyetlerine değindi.

KADEM, KADININ İNSANLIK ONURUNU SAVUNAN SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR

            KADEM’in kadının insanlık onurunu teslim etmek üzere savunuculuk  yapan sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan İl Temsilcisi Kademir, “Varoluşta eşitlik sorumlulukta adalet diyoruz.”dedi.

            Kadem Yozgat İl Temsilciliği görevine başladığı  2020 yılından itibaren Halk Eğitim Merkezinde 13 kez Türkçe kursu açtıklarını kaydeden Kademir, “Bu kursların 3 Somali’den ülkemize  üniversite  okumak için gelen kız  öğrencilere yönelik olarak açıldı. Muhacir kadınlara yönelik 10 adet kurs açtık.Kursiyerlerimiz Türkçe kurslarında okuma, yazma ve asgari olarak ihtiyaçlarını karşılayacak  kadar dilimizi öğrendiler.          Türkçe eğitimlerimizle birlikte Yozgat’ta yaşayan muhacir kadın ve çocuklara yönelik sosyal uyum projesi hazırladık. Bu projemizin amacı Yozgat’ta yaşayan muhacir kadın ve çocukların  şehrimizin ve ülkemizin kültürüne uyum sağlamalarına yönelik sosyal entegrasyon projesidir. Projemizin paydaşları İl Milli Eğitim Müdürlüğü,İl Göç  İdaresi ve Yozgat Belediyesidir.”dedi.

KADEM olarak yüzlerce eğitim ve seminerler düzenlediklerini vurgulayan Kandemir, bu kapsamda İl Müftülüğü ile birlikte  Aile, maneviyat, değerler eğitimi yaptıklarını belirtti.

İslam Ahlakı ve Toplumsal Değerler Eğitimini,  Askerlik Şubesinde her Perşembe devam ettiğini kaydeden Av Kandemir,  kadınların meslek sahibi olmaları için Bozok Üniversitesi ile birlikte Mantar yetiştiriciliği kursu atçılarını ifade etti.

Mantar yetiştiriciliği kursunda 41kadına sertifika verdiklerini belirten Kandemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kursiyerlerimize  kooperatifçilik eğitimi ve girişimcilik eğitimi verdik.Ticaret İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklığında .Bu kursiyerlerimizden bazıları  kooperatif kurdular.Kursiyerlerimiz bu kooperatif de çalışma imkanı buldular. Bazı kursiyerlerimiz de kendi imkanları ile şuan mantar yetiştirip pazarlıyorlar.”

YOZGAT VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNACAKLAR

Düzenledikleri meslek edindirme kursları ile kursiyerlerin Yozgat ve ülke ekonomisine katkı sunacağını söyleyen Kandemir, “Kadınlara meslek edindirmek için  Halk Eğitim Merkezi ile dericilik kursu açtık.Bu kurslarda yetişen kursiyerlerimiz ev ekonomisine ,Yozgat  ekonomisine ve Türkiye ekonomisine katkı sunacaklar  ve eğitimli işgücü ihtiyacını karşılayacaklardır.İşgücü ihtiyacını karşılamaları içinde bu kursların devamlı olarak  yapılmasının öneminin altını çizmek istiyorum. Bu kursların devamlılığında Halk Eğitim merkezide önem arz ediyor. Yine bu kapsamda üniversite öğrencilerine yönelik ORAN’la Proje döngüsü Yönetimi Eğitimi yaptık ve 16 kişi sertifika aldı. Bunun yanı sıra Aile Sosyal Hizmetler İl  Müdürlüğü’nün aileye, kadına ve kadına yönelik şiddete karşı  yaptığı toplantılara katılım sağlayarak bu toplantılarda görüş ve önerilerimizi sunuyoruz.”şeklinde konuştu.

KADEM OLARAK ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Kadem olarak çalışmalarının artarak devam edeceğini vurgulayan İl Temsilcisi Av Kandemir, “Yine faaliyetlerimiz kapsamında aile ve sosyal hizmetler çocuk evinde kalan bu yıl devlet himayesi sona erecek çocuklarımıza genç Kadem genç gönüllülerimizi her Cumartesi  spor, sanat ve değerler eğitiminde buluşturduk.Bu çocukların sosyal  yapıya uyumlarını sağlamaya çalıştık.  Buna yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Vali Ziya Polat ve protokol üyeleri tarafından kursiyere sertifikaları takdim edildi. Vali Polat, sertifika takdiminde kursiyerlerle sohbet ederek Türkçeyi ana dili gibi konuşmalarından dolayı tebrik etti.

ReklamReklam
Milletvekilleri Akgül ve Şahan’dan  Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat'ta siyasi temsilin önemli isimleri olan Ak Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, beraberlerinde il yönetim kurulu üyeleriyle...
AK Parti’de istişare ve değerlendirme toplantısı
Ak Parti Yozgat milletvekilleri ilçe ve belde belediye başkanlıkları ziyaretinin ardından İlçe başkanları ile istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.
Vali Özkan’dan anlamlı ziyaret
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, beraberinde Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, 2008 yılında Hakkari Yüksekova'da şehit olan Piyade Çavuş Selman...
Sağlık Personeline uyum ve koordinasyon eğitimi verildi
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi’nde, sağlık personelinin daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunabilmeleri için personeline uyum...
Öğrenciler sabah namazında buluştu
Yozgat Önder İmam Hatipliler Derneği, her hafta Cuma günleri olduğu gibi bu Cuma’da sabah namazında Çapanoğlu Büyük Cami’de bir araya...
Askerlik yerleri belli oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Mayıs 2024 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek subay...
İlaçlama çalışmaları sürüyor
Yozgat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi amacıyla ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Süleyman Şahan’ın girişimleriyle Yozgat’a 34 yeni doktor atandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeler neticesinde Yozgat’a 26 Uzman hekim, 8’de pratisyen...
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ