$ DOLAR → Alış: 32,17 / Satış: 32,30
€ EURO → Alış: 34,90 / Satış: 35,04

Başkan Irgatoğlu: 12 Eylül darbesiyle Türkiye’nin geleceğine tuzak kurulmuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, 12 Eylül 1980 darbesi ile Türkiye’nin geleceği karartılmak istenmiş ve ilerlemesine tuzak kurulmuştu. Yüzlerce Ülküdaşımız, mesnetsiz iddialarla, yalancı şahitliklerle tutuklanmış tarihe kara bir leke olarak geçecek şekilde sanık sandalyesine oturtulmuştur.”dedi.

Başkan Irgatoğlu: 12 Eylül darbesiyle Türkiye’nin geleceğine tuzak kurulmuştu
  • 13.09.2021

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, 12 Eylül 1980 darbesi ile Türkiye’nin geleceği karartılmak istenmiş ve ilerlemesine tuzak kurulmuştu. Yüzlerce Ülküdaşımız, mesnetsiz iddialarla, yalancı şahitliklerle tutuklanmış tarihe kara bir leke olarak geçecek şekilde sanık sandalyesine oturtulmuştur.”dedi.

İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, 12 Eylül askeri darbenin 41.yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada darbenin Türk demokrasi tarihine utanç vesikası olacak bir not olarak düştüğünü ifade etti.

Başkan Irgatoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “ Eylül’ü Kara Eylül yapan, Türkiye’nin üzerine kara bir bulut gibi çöken o melun 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yıl dönümü. Türkiye’nin en karanlık dönemi olan 1980 askeri darbe sürecinde 650 bin kişi gözaltına alındı, 50 kişi idam edildi, 171 kişi işkencede hayatını kaybetti. Darbenin elebaşı Kenan Evren’in “Şartların olgunlaşmasını bekledik” sözü ise tarihe utanç vesikası olacak bir not olarak düştü. 12 Eylül 1980 darbesi ile Türkiye’nin geleceği karartılmak istenmiş ve ilerlemesine tuzak kurulmuştu. Yüzlerce Ülküdaşımız, mesnetsiz iddialarla, yalancı şahitliklerle tutuklanmış tarihe kara bir leke olarak geçecek şekilde sanık sandalyesine oturtulmuştur. İradesi prangalanmış, adaletinin terazisi olmayan hakim ve savcılar tarafından yargılanmıştır. Tek gayeleri vatanın birliği ve Türk milletinin bekası olan memleketin asil evlatları karanlık zindanlarda yıllarca akıl almaz işkencelere maruz bırakılarak ölümle sınanmış, yağlı urganlarla imtihan edilmişlerdir. Cennet Mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş, başta olmak üzere 587 Ülkücü ‘MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda idam ile yargılanmış, 5 yıl 11 ay 8 gün süren yargılama sürecinde 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Milletini sevmekten, Allah yolunda yürümekten başka bir suçları olmayan 9 Yusuf yüzlü ülküdaşımız Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemir, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu, Selçuk Duracık suçsuz yere idam sehpasına gönderilmiştir. Acılarımız ilk günkü gibi tazedir. Ne zulmü ne de Ülküdaşlarımızın aziz hatıralarını unuttuk. Milliyetçi Ülkücü Hareket 12 Eylül 1980 darbesi sonucu çok ağır bedeller ödemiştir. Zulme, işkenceye maruz kalmış ancak Zalime boyun eğmemiştir, dün olduğu gibi bugünde Vatan ve Millet düşmanlarının karşısında dimdik ayaktadır.Ülkücü Hareket ilhamını Türk tarihinden alan ulu bir çınar, duru bir pınardır. Türkiye’nin geleceği ve ümit kaynağıdır. Merhum Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’in izinde, Bilge Liderimiz Devlet BAHÇELİ’nin emrinde Millet ve Allah yolunda yürümeye devam etmektedir. Bu vesileyle başta Merhum Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

ReklamReklam
Köse, Art& Arch Mimarlık Ofisi dualarla açıldı
Sahipliğini Yozgat’ın genç mimarlarından Fatma Nur Köse’nin yaptığı Köse, Art & Arch Mimarlık Ofisi, Kaytan Plaza’nın 3. Katında dualarla gerçekleşen...
Tasarruf ve Verimlilik Odaklı Yeni Dönem kamuda başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ile Kamu Kaynaklarının etkin ve daha tasarruflu kullanımı hedefleniyor.
SGK personeli sosyal etkinlikte buluştu
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bu özel etkinlikte SGK personelleri,...
Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde, 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Sedef, Meclis kürsüsünden Yozgat’ın taleplerini dile getirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, TBMM'de yaptığı konuşmada Yozgat’ın taleplerini meclis kürsüsünde dile getirdi.
Başhekim Demir, Hemşirelerin Günü’nü kutladı
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Ali Demir, beraberinde idari ekip ile birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası...
Başhekim Kozan: Hipertansiyon hastaları kilo kontrolü sağlamalı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan Hipertansiyon hastalarının düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolünü sağlamaları gerektiğini söyledi.
Yozgat’tan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Yozgat'lı ilk hacı adayı kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.
Merkez Ortaokulunda Anneler Günü etkinliği
Yozgat Merkez Ortaokulu tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği büyük beğeni topladı.
Akdemir’den, Halkbank kredi faiz oranlarının artırılmasına sert tepki
Yozgat Bakkalar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, Halkbank'ın kredi faiz oranlarında geriye dönük artış yapmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.
Sendikalar kamu çalışanlarının mağdur edilmemesini istiyor
Kamuda tasarruf paketi kapsamında alınan kararlar ve önlemler hakkında değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Yozgat...
Yozgat Emniyet’inin acı kaybı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 53 yaşındaki polis memuru, dün gece görevli olduğu ekip...
Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her yıl 16 Mayıs tarihinin yer aldığı hafta içerisinde kultladığı Sosyal Güvenlik Haftas’nı bu yılda dolu...
Vali Özkan: Toplumumuzun tüm kesimi destek olmalı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Engelliler Haftası'nın önemine değinerek, toplumun tüm kesimlerinin engelli bireylere destek olması gerektiğini söyledi.
SGK İl Müdürü Demir’den Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ