$ DOLAR → Alış: 32,17 / Satış: 32,30
€ EURO → Alış: 34,90 / Satış: 35,04

Başer: Maden işçilerimiz mağdur edilmeyecek

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinde işten çıkartılan maden işçileri ile ilgili yaptığı açıklamada; Maden işçilerinin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Başer: Maden işçilerimiz mağdur edilmeyecek
  • 07.01.2020

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinde işten çıkartılan maden işçileri ile ilgili yaptığı açıklamada; Maden işçilerinin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Milletvekili Başer, maden işçilerini eylem yaptıklarını alanda ziyaret ederek, sorun ve isteklerini dinledi. İşçilerle görüşen Başer,  gerekli notlar aldıktan sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:   “Yeni Anadolu Sorgun İşletmesinde Kaplıcalar mevkiindeki kömür rezervi bittikten sonra Küçük köhne mevkiindeki kalitesiz ve işletmeciliği pek ekonomik olmayan kömürler yeraltı ve açık Ocak olarak yıllardır işletilmeye çalışılmıştır. Açık Ocak ve yeraltı işletmeciliği müteahhitler marifeti ile yapılmaktadır. Özellikle son 6 yıldır yeraltı işletmesi çok sıkıntılı olmuştur şükür bir olumsuzluk yaşamadan 5 ay önce yeraltı ocağı kapatılmış sadece açık Ocak işletmeciliği planlanmıştır. Yeraltı çalışan firma ekonomik olarak acz içerisine düşmüştür. Firmanın Yeni Anadolu’ya yaklaşık 16 milyon işçilerine de 10 milyona yakın borcu bulunmakta ve bunları ödeme imkanı da yoktur.

Saha açık Ocak olarak projelendirilerek ihale edilmiş ve Akçadağ firması ile sözleşme imzalanmıştır. Yeraltı işletmecisi Havza Madencilik şirkette çalışan 135 kişiye yeraltı çalışması sonlandığı ve şirketin sözleşmesi de tasfiye edildiği için şirketçe 31 Aralık itibarı ile tüm hakları hesaplanarak çıkışları verilmiştir.Bu kişilerin tüm hakları bu hafta içinde hesaplarına yatacaktır. Bu kişilerin yaklaşık 60 kişisi emekli olup çalışan ve emekliliğe hak kazanmış ancak çalışmaya devam eden kişilerdir. Geriye kalan yaklaşık 70-80 kişi istemeleri durumunda aynı tarih itibarı ile yeni şirkete girişleri yapılarak işlerine devam edecekler burada işsiz kalma gibi bir mağduriyet asla söz konusu değildir. Yeraltında çalışıp emekliliğine 1-3 yılı kalmış kişiler bu süreç tamamlandıktan sonra kurumun diğer işletmelerinde yeraltı çalışan firmalara nakledilerek yeraltından emekli olmaları sağlanacaktır. Hiçbir şekilde kimsenin mağduriyeti söz konusu değildir.”

ReklamReklam
Köse, Art& Arch Mimarlık Ofisi dualarla açıldı
Sahipliğini Yozgat’ın genç mimarlarından Fatma Nur Köse’nin yaptığı Köse, Art & Arch Mimarlık Ofisi, Kaytan Plaza’nın 3. Katında dualarla gerçekleşen...
Tasarruf ve Verimlilik Odaklı Yeni Dönem kamuda başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ile Kamu Kaynaklarının etkin ve daha tasarruflu kullanımı hedefleniyor.
SGK personeli sosyal etkinlikte buluştu
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bu özel etkinlikte SGK personelleri,...
Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde, 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Sedef, Meclis kürsüsünden Yozgat’ın taleplerini dile getirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, TBMM'de yaptığı konuşmada Yozgat’ın taleplerini meclis kürsüsünde dile getirdi.
Başhekim Demir, Hemşirelerin Günü’nü kutladı
Yerköy Şehit Korgeneral Osman Erbaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Ali Demir, beraberinde idari ekip ile birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası...
Başhekim Kozan: Hipertansiyon hastaları kilo kontrolü sağlamalı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan Hipertansiyon hastalarının düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolünü sağlamaları gerektiğini söyledi.
Yozgat’tan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Yozgat'lı ilk hacı adayı kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.
Merkez Ortaokulunda Anneler Günü etkinliği
Yozgat Merkez Ortaokulu tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği büyük beğeni topladı.
Akdemir’den, Halkbank kredi faiz oranlarının artırılmasına sert tepki
Yozgat Bakkalar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, Halkbank'ın kredi faiz oranlarında geriye dönük artış yapmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.
Sendikalar kamu çalışanlarının mağdur edilmemesini istiyor
Kamuda tasarruf paketi kapsamında alınan kararlar ve önlemler hakkında değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Yozgat...
Yozgat Emniyet’inin acı kaybı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 53 yaşındaki polis memuru, dün gece görevli olduğu ekip...
Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her yıl 16 Mayıs tarihinin yer aldığı hafta içerisinde kultladığı Sosyal Güvenlik Haftas’nı bu yılda dolu...
Vali Özkan: Toplumumuzun tüm kesimi destek olmalı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Engelliler Haftası'nın önemine değinerek, toplumun tüm kesimlerinin engelli bireylere destek olması gerektiğini söyledi.
SGK İl Müdürü Demir’den Vali Özkan’a ziyaret
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ