$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 34,61 / Satış: 34,75

“Yunusla Can Bulalım projesi” ile 600 fidan toprakla buluştu     

  Yozgat Bozok Üniversitesi ve Anadolu Bilgeleri Araştırma Derneği (ABAD) katkılarıyla hazırlanan “Yunusla Can Bulalım” projesi kapsamında 600 fidan, Erdoğan Akdağ Kampüsünde toprakla buluşturuldu.

“Yunusla Can Bulalım projesi” ile 600 fidan toprakla buluştu     
  • 03.12.2019

Yozgat Bozok Üniversitesi ve Anadolu Bilgeleri Araştırma Derneği (ABAD) katkılarıyla hazırlanan “Yunusla Can Bulalım” projesi kapsamında 600 fidan, Erdoğan Akdağ Kampüsünde toprakla buluşturuldu.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği “Yunusla Can Bulalım” projesi kapsamında  600 fidan, isimlik plakaları üzerlerine takılarak dikimi yapıldı.

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi ve Anadolu Bilgeleri Araştırma Derneği (ABAD) Üyesi Dr. Özlem Şahin, fidan dikim etkinliği sonrası yaptığı açıklamada; Yunus Emre’yi anlamak ve adını yaşatmak adına öğrencilerle birlikte güzel bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Dr. Şahin, “Bilindiği üzere, Yunus Emre 13. ve 14. yüzyıllarda Orta Anadolu’da yaşamış Horasan erenlerindendir. Türk-İslam tasavvuf ekolünün kurucusu olarak görülen Ahmet Yesevi hazretlerinin tasavvuf düşüncesiyle yoğrulan Yunus Emre, bu yoldaki eğitimini Taptuk Emre ile tamamlamıştır. Yunus, Anadilimiz olan Türkçeyi bir mana dili haline getirerek, dedemizin nenemizin anlayacağı şekilde yeniden yorumlamıştır. O, gittiği her yere Baba Taptuk manasını saçan, tüm varlığa iyiliği, hizmeti ve sevgiyi öğütleyen bir bilge olmuştur. Arı-duru Türkçesi ile Anadolu topraklarına mana tohumları ekmiş ve büyük bir medeniyetin manevi temellerini atmıştır. Bizler bugün de Yunus Emre’nin, gönülden dile getirdiği şiirleri okuyor, o şiirlerde Anadolu irfanının izlerini sürüyoruz.”dedi.

Öğrencilerin diktikleri her fidana kendi isimleriyle beraber Yunus Emre’nin tarihe mal olmuş bir sözünü de yazdıklarını vurgulayan Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özlem Şahin, “Tüm bunlardan hareketle fidanlarımızı toprakla buluşturan öğrencilerimiz, Yunus’un bu toprakları sözleri ile yeşertmesine kinaye olarak, diktikleri her fidana kendi isimleriyle beraber Yunus Emre’nin tarihe mal olmuş bir sözünü de yazıyorlar. Yunus’un Türkçeye sahip çıkışındaki inceliği, bugün de bizim öğrencilerimiz, kendi topraklarına fidan dikerek yapıyor. Onun irfan kokan dizeleri asırları aşıp nasıl bugüne geldiyse, bugün dikilen bu fidanların dalları da yarınlara aynı mana ile uzanacaktır.”diye konuştu.

Anadolu Bilgeleri Araştırma Derneği (ABAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Figen Tan’da, “Yunusla Can Bulalım” projesi kapsamında fidan dikim etkinliğine katılmak üzere İzmir’den geldiğini belirtti.

Tan, “Yunusla Can Bulalım” projesini gerçekleştirmede ABAD’ta destek olan ve işbirliği içerisinde olan Yozgat Bozok Üniversite yöneticilerine ve gayretlerinden dolayı Özlem Şahin hanımefendiye çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da işbirliğimizin artarak devam edeceğini ve yeni projelerde birlikte çalışacağımıza gönülden inanıyorum.”dedi.

ReklamReklam
Süleyman Şahan’ın girişimleriyle Yozgat’a 34 yeni doktor atandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeler neticesinde Yozgat’a 26 Uzman hekim, 8’de pratisyen...
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
Zabıta ekiplerinden fırın denetimi
Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri şehir merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında hijyen ve gramaj denetimi yaptı.
Pastalı doğum günü sürprizi
Gazetemiz Yeniufuk'un ortakları Bekir Çaylak ve Cemil Mermertaş, mesai arkadaşlarından yaş günü sürpriziyle karşılaştılar. Bugün, ofislerinde düzenlenen sıcak bir kutlama...
Hak İş Yozgat İl Başkanlığı 1 Mayıs’ı kutladı
                Hak İş Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanında ellerinde sendika ve Türk Bayrakları ile...
Başkan Altuntaş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye şefi...
Meclis üyelerinden hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Yozgat Belediyesi Meclis üyeleri; Nuri Tinel,  Sibel Yıldırım, Ahmet Mitat Çakıroğlu ve Hüseyin Durusoy, İl Genel Meclis Başkanı...
Başkan Arslan, tesisleri yerinde inceledi
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan,, Yozgat Park ve Belediye Kreşi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ