$ DOLAR → Alış: 32,30 / Satış: 32,43
€ EURO → Alış: 34,58 / Satış: 34,72

Başer, Fransa’da gurbetçi hemşerileri ile buluştu

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer Uluslararası Demokratlar Birliği’nin davetlisi olarak gittiği 3 günlük Fransa ziyaretinden döndü.

Başer, Fransa’da gurbetçi hemşerileri ile buluştu
  • 14.05.2019

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer Uluslararası Demokratlar Birliği’nin davetlisi olarak gittiği 3 günlük Fransa ziyaretinden döndü.

Fransa’da Strazburg, Saint Louıs ve Mulhouse’ta temaslarda bulunan Başer, Türk Derneklerini ziyaret ederek kermes açılışı yaptı ve çeşitli etkinliklere de katıldı.

Milletvekili Başer, Fransa ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada; ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini belirterek yoğun programa rağmen Yozgatlı hemşerileri ile de bir araya geldiğini ve hasret giderdiklerini söyledi.

Fransa’da Yozgatlı hemşerileri ile bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Milletvekili Başer, “Yozgatlı hemşerilerime Bozok Yaylası’ndan selamlar götürdüm, kucaklaştık. Özlem giderdik. Ramazanın manevi iklimini hep beraber paylaştık. Onlarda Türkiye’yi ve memleketleri Yozgat’ı özlediklerini belirttiler. Yurtdışı ziyaretlerimizde bir araya geldiğimiz hemşerilerimizle gönül dostluğu kurduk. Zaman zaman hemşerilerimizde gerek mecliste, gerekse Yozgat’ta ziyaretlerimize geliyorlar.” dedi.

Birlik beraberliğin Türkiye’de olduğu gibi gurbette de daha fazla olması gerektiğini konusunda hemşerileri ile fikirlerini paylaştıklarını anlatan Milletvekili Başer, “Birlik beraberliğe gurbette yaşayan hemşerilerimizin daha fazla ihtiyacı vardır. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bunu en iyi bilen yurt dışında yaşayan hemşerilerimiz ve ülkemizin çeşitli illerinden giden vatandaşlarımız daha iyi biliyorlardır. O yüzden “birlikten kuvvet doğar” atasözünden hareketle daima birbirimize sahip çıkmalıyız.”diye konuştu.

BİZLERİ AYRIŞTIRMAYA ARAMIZA NİFAK SOKMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Türkiye’de yaşayan her kesin eşit haklara sahip olduğunu vurgulayan Başer, ülkede yaşayan; Türk, Kürt, alevi Sünni, lazıçerkezi hepsinin eşit haklara sahip olduğunu ifade etti.

Ülkenin gelişmesini istemeyen dış güçler ve içerdeki işbirlikçilerinin sürekli etnik ayrımcılığı ön plana çıkartarak Türkiye’nin gelişmesini engellemeye çalıştıklarını vurgulayan Başer, Bugün, atalarımızın bıraktığı Türkiye’den çok farklı bir Türkiye var. Özgüveni yüksek bir Türkiye var. Ekonomisiyle büyük, demokrasisiyle örnek, dış politikasıyla aktif bir Türkiye var. Gerçek gücümüzü ortaya koymayalım diye, Türk,  Kürt, Çerkez, Alevi Sünni diyerek bizleri kasten bölmek istiyorlar. Sadece bölmekle kalmıyor, birbirimize düşürüyorlar.  Türkiye’den gelen herkesin kökenine, mezhebine, meşrebine, siyasi tercihine bakmaksızın ortak değerler etrafında birleşmesinin zamanını gelmiştir. Bu birliktelik herkesin faydasınadır, herkesin çıkarınadır. Bizleri küçük gruplar hâlinde tutarak hakkımızı, hukukumuzu kolayca çiğneyenler, karşılarında tek yürek, tek beden olmuş bir büyük Türk toplumu gördüklerinde, emin olun çok farklı davranacaktır.”şeklinde konuştu.

31 MART’TA YERLİ İŞBİRLİKÇİLERLE ŞER İTTİFAKI YAPILDI

“Milli iradeye gem vurmak isteyen, ülkemize diz çöktürmek isteyen Türkiye düşmanları içerideki yerli işbirlikçileriyle 31 Mart yerel seçimlerinde şer ittifakı yapmışlardır.”diyen Başer, “Öyle ki dünya görüşü farklı, siyasi çizgisi farklı partiler, bölücü PKK’nın siyasi uzantısı partiyi de yanlarına almak suretiyle  zillet ittifakı yaparak, büyük Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak istediler.  Normal şartlarda yolda karşılaşsalar birbirlerine selam vermeyecek olanlar, el ele, kol kola girip karşımıza dikildiler. Biz ise, 17 yıldır hep olduğu gibi bugün de sadece ve sadece milletimizle birlikte yürüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde Her türlü tezvirata rağmen milletimiz kahir ekseriyetle Cumhur ittifakının yanında olmuştur. Aziz milletimiz İslam’ın son kalesi bu ülkeyi vatan, millet, bayrak düşmanlarına teslim etmemiştir.”ifadelerini kullandı.

Milletvekili Başer’e Fransa ziyaretinde Türkiye Strazburg Başkonsolusu Muzaffer Rami Şaylıman ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID)’ne bağlı   Şube Başkanları eşlik etti.

 

ReklamReklam
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
Zabıta ekiplerinden fırın denetimi
Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri şehir merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında hijyen ve gramaj denetimi yaptı.
Pastalı doğum günü sürprizi
Gazetemiz Yeniufuk'un ortakları Bekir Çaylak ve Cemil Mermertaş, mesai arkadaşlarından yaş günü sürpriziyle karşılaştılar. Bugün, ofislerinde düzenlenen sıcak bir kutlama...
Hak İş Yozgat İl Başkanlığı 1 Mayıs’ı kutladı
                Hak İş Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanında ellerinde sendika ve Türk Bayrakları ile...
Başkan Altuntaş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye şefi...
Meclis üyelerinden hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Yozgat Belediyesi Meclis üyeleri; Nuri Tinel,  Sibel Yıldırım, Ahmet Mitat Çakıroğlu ve Hüseyin Durusoy, İl Genel Meclis Başkanı...
Başkan Arslan, tesisleri yerinde inceledi
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan,, Yozgat Park ve Belediye Kreşi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Jandarma, Kaçakçılıkla mücadeleyi sürdürüyor
Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma neticesinde, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, (D.H.) isimli şüphelinin iş yerine operasyon düzenledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ