Rektör Karadağ: Bu yıl 23 bin öğrencimizle eğitim dönemine başlayacağız
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Bozok Üniversitesinde bu yıl 23 Bin öğrenci ile eğitim, öğretim dönemine başlayacaklarını söyledi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Bozok Üniversitesinde bu yıl 23 Bin öğrenci ile eğitim, öğretim dönemine başlayacaklarını söyledi.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karadağ, gazetemize yaptığı açıklamada üniversitenin fiziki ve genel durumunun yanı sıra ileriye dönük yapacakları çalışmalara değindi.
Bozok Üniversitesine yeni dönem için 5 bin 550 kontenjan verildiğini söyleyen Rektör Karadağ, “Üniversitemize 4 bin 600 tercih yapılmış durumda. Kayıtlarımız başlıyor. Şuan fakültelerimizde doluluk durumu yüzde 86 seviyesindedir. 7 Fakültemiz tam dolmuştur. 2 Fakültemiz henüz öğrenci kabul edecek bir durumda olmadığı için bu konuda da çalışmalarımız olumlu yönde devam etmektedir. Yozgat Bozok Üniversitemizde bu yıl 23 bin öğrenci ile eğitim ve öğretim dönemine başlayacağız.” dedi.
Şehir ile Kampüs arasında daha önce yaşanan ulaşım sorununun bu yıl çözüme kavuştuğunu vurgulayan Rektör Karadağ, “ Bu konuda Valiliğimiz ve Belediyemiz ile birlikte önemli adımlar atılmıştır, bu yıl ulaşımda bir sorun yaşanmayacaktır, vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz endişe etmesinler, iyi bir yıl olacak.”dedi.
Projelerle ilgili çalışmalara da değinin Karadağ, hayalinin, Yozgat Bozok Üniversitesi’ni daha ileri seviyelere ulaştırmak olduğunu belirtti.
Bozok Üniversitesinin marka üniversite olma hedefinin yanı sıra yaptığı projelerle bölgesine ve ülkesine katkı sağlayan bir üniversite haline getirmek için de çalışacaklarını vurgulayan Karadağ, üniversite olarak bölgedeki yerli tohumları geleceğe aktarmak için ‘Tohum Bankası’ oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Rektör Karadağ, “Tohum stratejik bir durum. Türkiye’de artık bu konuda bir farkındalık oluştu. Yerli tohumlarımızı geleceğe aktarmak için ‘tohum bankası’ oluşturmak istiyoruz. Eğer burada orta ölçekli bir tohum bankasını oluşturabilir, onun altyapısın sağlar ve hayata geçirebilirsek, hem üniversitemiz, hem ilimiz hem de ülkemiz için önemli bir çalışma yapmış oluruz. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bir alanda ihtisaslaşan bölgesine katkı sunan, ayakları yere basan bir proje, bölgenin kalkınmasını öncülük edecek, ülkesine katkı sunacak belki de iddialı bir söz ve şehrin demografik yapısını değiştiren geri göçün olacağı proje hayalim var.” diye konuştu.
Mevlana Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı ile Pakistan Goverment College Lahore Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhammed Nauman ile birlikte önemli bir stratejik enerji kaynağı olan BİOETANOL projesine başladıklarını hatırlatan Prof. DR. Ahmet Karadağ, “Başvuran 30 proje arasından ilk 10 girerek desteklenmeye değer bulunan bir projemiz henüz birinci senesini tamamladı. Bu bioyakıt, BİOETANOL yanma verimi yüksek sürdürülebilir enerji kaynağıdır. BİOETANOL’ün Oktan sayısının yüksek olması daha temiz, daha çevreci bir enerji kaynağı olduğu anlamına geliyor. ABD’nin yıllık bazda 45 milyar tonunun üzerinde bir bioetanol üretimi var, bu üretimle petrol ithalatında yüzde 13’lük önemli bir azalma sağladı. ABD bunu 45 milyar tonunun üzerinde üretirken, ülkemizde bioetanol üretiminin sadece yıllık olarak 150 milyon ton civarındadır. Böylesine stratejik bir enerji kaynağının ülkemizde çok az üretilmesi enerjide yüzde 95 oranında dışa bağımlı olan bir ülke olarak manidar olarak karşılanmaktadır. Böylesine önemli bir enerji kaynağının milyar tonlara çıkarılmasının elzem, hayati önem taşıması gerekmektedir.”ifadelerini kullandı.