Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Bozok Üniversitesi işbirliği
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sosyal politikalarda duyarlılığın artırılması amacıyla Bozok Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde aile kurumunun desteklenmesi sağlanacak.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sosyal politikalarda duyarlılığın artırılması amacıyla Bozok Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde aile kurumunun desteklenmesi sağlanacak.
Protokol imza töreni sonrası açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, ailenin önemine vuru yaptı. Neşeli, “Bizler Bozok Üniversitesi ile yapılacak olan bu protokolle aile konusunda aile .aile kurumunun desteklenmesi, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, çocuk hakları ile çocuğa ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi, yaşlı ve engelli farkındalığının oluşması, madde kullanımının önüne geçilmesi kısaca sosyal politikalarda duyarlılığın artırılması amacıyla öğrenci, öğretim üyeleri/görevlileri ve halka yönelik eğitim, seminer, konferans, panel, açık oturum vs. bilimsel anket gibi etkinlikler düzenleyerek hedef kitlenin sorunlarına yönelik çalışmalar çözüm önerileri sunarak etkili olmak istiyoruz.”dedi.
AİLE YAPISI VE DEĞERİNİN KORUNARAK GELECEK NESİLLERE AKTARILMASINI İSTİYORUZ
İl Müdürlüğü olarak günümüzde sosyal ve kültürel dokudaki aşınmalara karşı aile yapısının ve değerlerinin korunarak gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını istediklerini vurgulayan Neşeli, “Çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek, kadınlara karşı ayrımcılığı önlemek, kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmalarını ile engellilerin ve yaşlıların her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı toplumsal hayata ayrımcılığa uğramadan ve etkin biçimde katılmalarını sağlamak ve Şehit ve gazi yakınlarına yönelik sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek aralarında iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek için çaba sarf etmekteyiz. Bizler günümüz istatistiklerini incelediğimizde sürekli birbiriyle tartışan, aralarında sürtüşme olan ailelerin çocuklarının, huzurlu ailelerin çocuklarına oranla daha fazla suç işlediğini bilmekteyiz. Huzursuz bir aile ortamında yetişen her 100 çocuktan 78’i, huzurlu bir ortamda yetişen her 100 çocuktan 4’ü suç işlediğini yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 5’inin uyuşturucu kullandığını, Yozgat boşanma hızının 47. sırada yer aldığını 13 bin 319 çocuğun devlet kurumlarında bakım ve altında bulunurken 84 bin 872 çocuğun yakın takip olduğunu, yaşlı nüfusun yüzde 48,9’nun huzurevinde kalmayı istedikleri resmi kayıtlarda görmekteyiz. Bu istatistikler bizlere sorumluluğumuzun önemli olduğunu göstermekte ve alanda daha fazla yer almamızı gerekli kılmaktadır. “diye konuştu.
Bizler Bozok Üniversitesi ile yapılacak olan bu protokolle aile konusunda aile ve aile kurumunun desteklenmesi, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, çocuk hakları ile çocuğa ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi, yaşlı ve engelli farkındalığının oluşması, madde kullanımının önüne geçilmesi kısaca sosyal politikalarda duyarlılığın artırılması amacıyla öğrenci, öğretim üyeleri, görevlileri ve halka yönelik eğitim, seminer, konferans, panel, açık oturum gibi bilimsel anket gibi etkinlikler düzenleyerek hedef kitlenin sorunlarına yönelik çalışmalar çözüm önerileri sunarak etkili olmak istiyoruz. Ayrıca istekli öğretim elemanları ve öğrenciler ile Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda bakım altında bulunan çocukların rehabilite edilmesi ve sosyo kültürel açıdan gelişimlerinin sağlanmasında çalışmalar yürütülecek. Bizim çocuklar eğitim, sosyal, kültürel, sportif vb. yaşam alanlarının kullanımının önüne açılarak çocuklarımızın üniversite tanışmaları ve üniversiteli birey olmaları yönünde çalışmalar yapılacaktır. Artık Üniversite öğrencileri sosyal sorumluluk kapsamında Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarında daha kolay çalışma imkanına kavuşacaklardır.”ifadelerini kullandı.