$ DOLAR → Alış: 32,13 / Satış: 32,26
€ EURO → Alış: 34,93 / Satış: 35,07

Yozgat Tanıtım Günleri başladı

Yozgat’ın kültürünün, tarihinin, doğal güzelliklerinin ve yöresel lezzetlerinin  tanıtıldığı, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Üniversite, Yozgat Ticaret Sanayi Odası ve Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen Yozgat Tanıtım Günleri Ankara Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Yozgat Tanıtım Günleri başladı
  • 28.10.2022

Yozgat’ın kültürünün, tarihinin, doğal güzelliklerinin ve yöresel lezzetlerinin  tanıtıldığı, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Üniversite, Yozgat Ticaret Sanayi Odası ve Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen Yozgat Tanıtım Günleri Ankara Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.


Yozgat’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin, doğal güzelliklerinin, turistik imkânlarının tanıtıldığı organizasyon 30 Ekim’e kadar devam edecek.
Yozgat’ın, her yönüyle tanıtılacağı Yozgat Tanıtım Günleri’nin açılışı siyaset, bürokrasinin önemli isimlerinin yer aldığı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yozgat’ı Ankara’da tanıtacak olan Yozgat Tanıtım Günleri ‘Başkent Şenleniyor’ sloganı ile kapılarını ziyaretçilerine açtı.


Mehter takımı konseri ile başlayan programın açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Milletvekilleri Yusuf Başer, Ethem Sedef, Ali Keven, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Maliye eski Bakanlarından Lütfullah Kayalar, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji Yenilik Politikaları Üyesi Dr. Osman Coşkun, Rektör  Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İlçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat tanıtım günlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Bozdağ, “Yozgat’ın büyüklüğü sadece nüfusu ile değil nüfuzu ile insanlığa kattıklarıyla ölçülür. İyilikte, hayırda her türlü iyilikte yarışanların içerisinde Yozgatlı olmuştur. Her bir hemşehrimle onur ve şeref duyduğumu ifade etmek isterim. Yozgat’ı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak hepimizin ortak vazifesidir. Tanıtmak için bizim Yozgat’ı tanımamız lazım. Biz Yozgat’ımızın sahip olduğu hazineleri, güzellikleri, değerleri yeteri kadar tanımıyoruz. Yozgat’ın hazinelerini bilmek lazım. Her bir hemşehrim bildiğim kadarıyla bunu yapıyor. Yozgatlılarda öncü rol oynayan, bilim. Sanat ve bilim insanları yetiştirmiştir. 29 Ekim’den başlayacak yeni yüzyıl Türkiye yüzyılı olacaktır. Yozgatlılarda hak ettiği yeri layıkıyla alacaktır” dedi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, Gurbetle sılayı buluşturan Yozgat tanıtım günleri etkinliğinin hayırlı olmasını diledi. Oktay, “Ankara’da memleket havası var. Ankara’ya toprağımızın kokusu, Bozok’un iklimi sinmiş. Bir tarafta baba ocağının türküleri bir tarafta ocaklarda yemeği ve aşı kaynıyor. Yozgat’ın güzelliklerini keşfetmeye gelen kardeşlerimle bir arada olmaktan bahtiyarım. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin inşallah” diye konuştu.

Milletvekilleri Yusuf Başer, Ethem Sedef ve Ali Keven’de yaptıkları konuşmalarda; Yozgat tanıtım günlerinin şehrin kültürünün ülke genelinde tanıtımına önemli katkısının olacağını ifade

etti.

Yozgat Valisi Ziya Polat’ta yiğitler şehri Yozgat’ın tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerinin tanıtılması için düzenlenen Yozgat Tanıtım Günleri’nin şehrin her alanda tanıtımına büyük katkısının olacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Celal Köse’de benzer ifadeler kullanarak, 30 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek olan Yozgat Tanıtım Günleri programının Yozgat’ın, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürünün de tanıtımına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Köse: “Bugün burada İl merkezi, 13 ilçe ve 22 belde belediye başkanları ile 36 kardeşiz ve bizler bir babanın evlatları gibiyiz. 36 belediye başkanımızla hep birlikte şehrimize, memleketimize, ülkemize ve sizlere hizmet için çalışıyoruz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.”diye konuştu.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç’ta Yozgat açısından önemli bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Koç, “Şehrimizin kültürünün tanıtılması, kültürel mirasımıza sahip çıkmak için elimizden gelen gücü ve çabayı göstereceğiz. Yozgat’ımızın tüm güzelliklerini genç kuşaklara, gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”diye konuştu.
Üniversite standının da bulunduğu Yozgat Tanıtım Günlerine ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise Yozgat’ın her zeminde tanıtılması gerektiğinin ifade etti. Karadağ, “Yozgat Bozok Üniversitesi olarak Yozgatımızı her açıdan, her zeminde tanıtmaya ve şehrimizin güzelliklerini aktarmaya çalışacağız. Hem üniversitemizin tanıtılması hem üniversitemizin şehre sunduklarını tanıtma  noktasında Yozgat Tanıtım Günlerinde paylaşma imkanı bulacağız. Yozgat Tanıtım Günleri şehrimizin tanıtılması temelinde inşallah hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.

ReklamReklam
YOSİAD Yozgat ekonomisinin geleceğini değerlendirecek
21 Aralık 2019'da, Yozgat Sanayici ve İşadamları Derneği (YOSİAD)  Genel Başkanı Erdal Öztürk, öncülüğünde düzenlenen "İş İnsanları Zirve Toplantısı"nda başlayan...
Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel lezzetleri tanıtacak
Yozgat Valiliği, 21-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek etkinliklerle Yozgat'ın yöresel lezzetlerini tanıtacak.
Yozgat’a gelen iki kadın hırsız emniyetten kaçamadı
Çevre illerden Yozgat’a hırsızlık için geldiği ve dil düşürme yöntemiyle hırsızlık yaptığı  tespit edilen iki kadın hırsız, İl Emniyet Müdürlüğü...
Adli suçlardan aranan 7 şahıs yakalandı
13-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, aralarında çeşitli suçlardan aranan 7 şahısın yakalandığı bildirildi.
Başkan Arslan, miniklerin yılsonu heyecanına ortak oldu
Yozgat Belediye Başkanı Dr Kazım Arslan, Belediye Kreş ve Gündüz Bakım Evi yılsonu etkinliklerine katılarak miniklerin heyecanına ortak oldu.
Yozgat Şehir Hastanesi’nden Hemşire ve Ebeler Haftası etkinliği
Yozgat Şehir Hastanesi, Hemşire ve Ebeler Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Hastanede görevli ebe ve hemşireler için düzenlenen etkinlik, coşkuyla...
Emniyet’ten uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Yozgat l İl Emniyet Müdürlüğü NARKO ekipleri, İl Merkezinde yaptıkları çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen bir şüpheli...
19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Vali Özkan, Boğazlıyan’da vatandaşlarla bir araya geldi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Boğazlıyan İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet edip sorunlarını dinleyerek taleplerini aldı.
Vali Özkan: Bölgemize katkı sağlayan her türlü girişimi destekliyoruz
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat'a yatırım yapan ve istihdam sağlayan tüm iş insanlarına teşekkür ederek, bölgenin ekonomik büyümesine katkı...
Kabayel’den tasarruf kararı eleştirisi
Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel, hükümetin kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve israfın önlenmesi amacıyla açıkladığı tasarruf...
Arif Topal, İl Müdürlüğü Görevine Asaleten atandı
Adana/Karaisalı Eğlence köyünde doğan ve mesleki hayatında önemli başarılar elde eden Arif Topal, geçtiğimiz yılsonunda Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler...
Köse, Art& Arch Mimarlık Ofisi dualarla açıldı
Sahipliğini Yozgat’ın genç mimarlarından Fatma Nur Köse’nin yaptığı Köse, Art & Arch Mimarlık Ofisi, Kaytan Plaza’nın 3. Katında dualarla gerçekleşen...
Tasarruf ve Verimlilik Odaklı Yeni Dönem kamuda başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ile Kamu Kaynaklarının etkin ve daha tasarruflu kullanımı hedefleniyor.
SGK personeli sosyal etkinlikte buluştu
Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yunus Demir, Sosyal Güvenlik Haftası'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bu özel etkinlikte SGK personelleri,...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ